Görüş Bildir

Tunceli’de karakola saldırı

PKK’lılar Tunceli merkezine 20 kilometre mesafesindeki Sütlüce Jandarma Karakolu’na akşam saatlerinde uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

Tunceli’de karakola saldırı

Tunceli'de PKK'lılar Sütlüce Jandarma Karakolu'na iki farklı noktadan uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Askerlerin de anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmanın ardından Laç Deresi bölgesine kaçan PKK'lıların bulunduğu alanlar havan topları ile vuruldu.

Tunceli'ye 20 kilometre mesafede bulunan 2 bin 500 rakımlı Kırmızı Dağ'ın zirvesinde bulunan Yeni Sütlüce Jandarma Karakolu'na bugün saat 18.00 sıralarında PKK'lılar iki aynı noktadan uzun namlulu ve makineli tüfeklerle saldırıda bulundu. Karakoldaki askerlerin de anında karşılık vermesi üzerine yaklaşık 10 dakika süren çatışmanın ardından PKK'lılar Laç Deresi bölgesine kaçtı. PKK'lıların kaçış güzergahları ile bulundukları alanlar havan topları ile yoğun ateşe tutuldu.

Tunceli Valiliği'nden saldırıyla ilgili yapılan açıklamada, "10 Agustos 2015 günü ilimiz merkez Yeni Sütlüce Karakol Komutanlığı inşaat üst bölgesine, bir grup Bölücü Terör Örgütü mensubu tarafından taciz ateşi açılmış, güvenlik güçlerimizin anında karşılık verdiği taciz ateşinde herhangi bir zayiat meydana gelmemiştir" denildi.

YOL KESEN PKK'LILAR SİGARALARA EL KOYDU

Tunceli ile Hozat İlçesi karayolunu kesen PKK ve TKP-ML TKKO'lular yoldan geçen araçları durdururak araçlardakilere kimlik kontrolü yaptı. Yoldan geçen özel bir şirkete ait sigara dağıtım aracını durduran PKK'lılar araçtaki sigalaraları gasp ettikten sonra araçla birlikte sürücüsünü serbest bıraktı. Valilikten bu konuda yapılan açıklamada, "10 Ağustos 2015 günü ilimiz merkez Çiçekli-Hozat yolu, Kurutlu Mahallesi mevkiinde özel bir şirkete ait araç bir grup Bölücü Terör Örgütü mensubu tarafından durdurularak, araç içerisinde bulunan yaklaşık 11.000 TL'lik sigara yağmalanmıştır" ifadelerine yer verildi .

Kaynak:DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi