Turist Bereketi

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne gelen Malta bayraklı 'Mein Schiff 3' ve Bahama bayraklı 'Rhapsody Of The Seas' adlı gemiler toplam 4 bin 954 yolcu getirdi.

Turist Bereketi

Mikonos Adası'ndan gelen 295 metre uzunluğunda 'Mein Schiff 3' ve Kuşadası'ndan gelen 245 metre uzunluğundaki 'Rhapsody Of The Seas', gemi yanaşma iskelesine demirledi. 1016 personeli bulunan 'Mein Schiff 3' adlı gemiyle, çoğunluğu Alman 2 bin 670 turist geldi. 783 personeli bulunan diğer gemi 'Rhapsody Of The Sea' ise İngiliz, ABD ve Kanada uyruklu 2 bin 284 yolcu indirdi.
Bodrum'da iki gemi ile toplam 4 bin 954 turist gelirken, gemiden inen yolcular ilçe merkezinde ve sahilde yürüyüş yapıp güneşin tadını çıkardı. Hediyelik eşya dükkanlarında alışveriş yapan turistlerden bazıları tarihi mekanları gezme imkanı buldu.
Turistler iskele dışına çıktıktan sonra, Cumhuriyet Caddesi'nde gözle görülür bir yoğunluk yaşandı. Esnaf da yaşanan hareketlilikten nasibi alarak mutlu oldu. 'Mein Schiff 3' isimli geminin İtalya'nın Katanya şehrine, 'Rhapsody Of The Seas' gemisinin de Rodos'ta gitmek üzere akşam saatlerinde ilçeden ayrılacakları bildirildi.

DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz