Görüş Bildir

Turist niye gelsin?

Diyarbakır’da yerli ve yabancı turistlerin ilk uğrak mekanları arasında yer alan Hz. Süleyman Cami ve çevresindeki ilgisizlik kentin şanına gölge düşürüyor. Cami önündeki süs havuzu çalıştırılmazken, alan çöpten geçilmiyor. Vatandaş ise duruma tepki gösterdi.

Turist niye gelsin?

Tarihi Sur ilçesinde 2017 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Hz. Süleyman Camisi'nin çevresindeki 115 dönümlük alanda yapılan rekreasyon çalışması kentin her kemsinden büyük taktir ve beğeni toplamıştı. Kentin turizmine pozitif etki yapan bu çalışma sonrası özellikle yerli turist sayısında gözle görünür bir artış meydana gelmiş ve kentin tanıtılmasında büyük aşama kaydedilmişti.

HAVUZ ÇALIŞMIYOR, İÇİN ÇÖP İÇİNDE

Her gün binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği İçkale bölgesindeki bu park ne yazık ki yetkililerin ilgisizliğiyle karşı karşıya. Ramazan ayı münasebetiyle 27 şehit sahabenin olduğu camiyi ziyaret ettikten sonra parkta dinlenen çok sayıda vatandaş havuzu boş ve içini de çöple görünce şok yaşıyor. Turistlerin bol bol hatıra fotoğrafı çektirdikleri rekreasyon alanına cazibe katan süs havuzunun çalıştırılmamasına ise bir anlam verilemedi.

VATANDAŞLAR, “YETKİLİLER GÖREVİNİ YAPSIN”

Havuzun boş olması ile birlikte çöple dolması ve alanın bakımsız hali vatandaşların tepkisini çekerken, yetkilileri göreve çağırdı.

Mahsun Ay adlı vatandaş, her gün binlerce turistin ziyaret ettiği bölgedeki havuzun çöp içinde olmasının üzücü olduğunu söyledi.

Bunun Diyarbakır’a yakışmadığını ifade eden Ay, “Asla şehrimize yakışmayan durumlar bunlar. Diyarbakır’ımıza yakışan görüntüler değil bunlar. Devletimizin yapmış olduğu bu çalışmadan sonra Diyarbakır’ımıza kazandırılan bu yerleri böyle tahrip etmek, gerçekten bizi üzen bir durum. Umarız bir daha böyle şeyler yaşanmaz” dedi.

Salih Esenkuş, ise “Ne olursa olsun burayla mutlaka ilgilenilmesi gerekiyor. Çünkü buralarda turistler var. Bakım olursa turist daha fazla gelir” şeklinde konuştu.

İlayda Denizhan da Diyarbakır’ın tarihi yerlerinin temiz olması gerektiğini belirerek, yetkililerin bir an önce görevlerini yapmaları gerektiğini kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi