Görüş Bildir

Turizm potansiyeli artıyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, bölgelerine bir kaç ay değil, yıl boyunca turist akını olduğunu söyledi.

Turizm potansiyeli artıyor

Yaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehirde sağlanan huzur ve yapılan organizasyonlarla turist sayısında artışın sağlandığını belirtti.

"Yılın belirli ayları değil, her ay otel doluluk oranlarımızda güzel rakamlar ortaya çıktı" diyen Yaman, "Mardin dillerin ve dinlerin bir arada huzur içinde yaşadığı, taşların konuştuğu, medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve geçmişten bugüne bozulmayan dokusuyla örnek bir şehirdir. Buram buram tarih kokan ilimiz yerli ve yabancı turistleri çekmektedir." diye konuştu.

TURİZM POTANSİYELİ

Devletin ve hükumetin etkin mücadelesi neticesinde sağlanan huzurla kente önemli katkıların sağlandığını ifade eden Yaman, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"İlimizde sağlanan huzurun yanı sıra bizler de önemli etkinlikler ile şehrimizin ismini duyurduk. Ulusal ve uluslararası organizasyonlar ile dikkatleri buraya çektik. Yaptığımız çalışmalar meyvelerini verdi.

Geçtiğimiz yıllarda yılın sadece belirli aylarında turist gelirken, bu yıl her ay otellerimiz yüzde yüzün üzerinde bir kapasite ile çalıştı. Esnafımız da bu durumdan en çok kazananlardan birisi oldu. Biz bu ilgiyi daha da arttırmak için çalışmalar yapıyoruz. Gerek organizasyonlar gerekse tarihi Mardin’in değişimi ve güzelleştirilmesi için projelerimiz sürüyor. İnanıyoruz ki ilimiz ilerleyen yıllarda turizmin yıldızı olacak."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi