Turizmciler Batman'ın tarihi mekânlarını gezdi

Turizm gezisi kapsamında Batman'a gelen ve Batman Müzesi ile Mor Kiryakus Manastırı'nı ziyaret eden turizmciler, tarihi mekânları gezdiler.

Turizmciler Batman'ın tarihi mekânlarını gezdi

Batman Valisi Ahmet Deniz, Batman tanıtım programı kapsamında kente gelen Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve tur operatörleri heyeti ile birlikte Batman Müzesi ve Mor Kiryakus Manastırı'nı ziyaret etti.

Müze ziyareti öncesinde Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren kütüphaneyi ziyaret eden Vali Deniz ve turizm heyeti, kütüphanede ders çalışan öğrencilerle bir süre sohbet ederek, kendilerine başarılar diledi.

Paleolitik-Neolitik, Ilısu ve Hasankeyf Salonu olmak üzere 3 sergi salonunun bulunduğu ve yaklaşık 450 adet eserin sergilendiği Batman Müzesi'ni ziyaret eden heyete, müze yetkilileri tarafından eserler hakkında bilgi verildi.

TURİZİMCİLER BATMAN DA

Daha sonra müze müdürlüğünün konferans salonunda Prof. Dr. Hayat Erkanal tarafından bölgenin ve ilin tarihi ve kültürel zenginliği hakkında heyete kısa bir sunum yapıldı.

Müze ziyaretinin ardından Beşiri ilçesine bağlı Ayrancı köyünde bulunan dehlizlerle yer altına uzanan yer altı katıyla birlikte 3 katlı Mor Kiryakus Manastırı'nı ziyaret eden heyete, yetkililer tarafından manastırın tarihi dokusu hakkında bilgi verildi.

Heyet, 3 günlük gezi programı kapsamında tarihi Hasankeyf ilçesinin yanı sıra ilin diğer tarihi mekânlarına da çeşitli ziyaretler gerçekleştirecekler.

Gezi programına Vali Deniz'in yanı sıra Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş ve ilgili kamu kurum yöneticileri de katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz