Turizme kadın eli

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) ile TOBB Diyarbakır Kadın Girişimcileri Kurulu tarafından hazırlanan ve Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından Finanse Edilen Diyarbakır’lı kadınları turizm sektöründe girişimci ve yönetici olmaya yönlendirecek olan ‘’Turizmde Kadın Girişimciliği Eğitimi’’Projesi ile Diyarbakır Turizm’ne artık kadın eli değecek.

Turizme kadın eli

Diyarbakır Ticaret Borsası Konferans Salonunda başlayan ’Turizmde Kadın Girişimciliği Eğitimi’’Projesinin açılışına Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr.Hasan Maral,Bağlar Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fırat Batmaz, Diyarbakır Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Akyıl,Diyarbakır Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Ramazan Özkılıç,Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri ve 100 Kursiyer katıldı.

Eğitim Proğramının açılış konuşmasını yapan Diyarbakır Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Akyıl, daha önce  122 Girişimci kadınlara Yönetici eğitimi verdiklerini ve Üye ve Girişimci kadınlardan gelen talepleri dikkate alarak, Diyarbakır Ticaret Borsası  ile bu projemizi hazırladıklarını söyledi.

-TURİZM’İN GELİŞİMİNE FAYDA SAĞLAYACAK-

Akyıl, Proje ile 100 girişimci kadına Turizm de Kadın Girişimciliği ve Yöneticiliği konusunda Eğitim alacaklarını belirterek, Karacadağ Kalkınma Ajansımızın Finanse ettiği projemizin konusu olan eğitim Cabana Eğitim ve Danışmanlık Firması tarafından verilecektir. Üyelerimizin ve Girişimci Kadınlarımızın bu eğitimden azami şekilde faydalanıp işletmelerine yansıtacaklarını düşünüyoruz. Bununla birlikte bu projemiz Kentimizde Turizmin gelişmesine de faydalı olacaktır. Tarihi ve kültürel özelikleriyle önemli turizm potansiyeline sahip olan ilimizde Girişimci kadınlarımızın kapasitesinin artırılması ve rekabet güçlerinin geliştirilmesi için gerekli olan temel ihtiyacın eğitim olduğunu düşünüyoruz.’’şeklinde konuştu.

-HİZMET KALİTESİ YÜKSELECEK-

Daha sonra konuşan Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin ise Tarihi ve kültürel özelikleriyle önemli turizm potansiyeline sahip olan ilimizde, uygulanacak bu proje ile kadın girişimci sayısının artacağına ve işletmelerde hizmet kalitesinin yükseleceğine inanıdıklarını söyledi.

DTB Başkanı Yeşil, Bölgemizde ve  özellikle ilimiz de maalesef iş dünyası içerisinde iş kadınlarımızın sayısı yeterli değildir. Bu tür eğitimler girişimci kadınlarımızın iş hayatına daha aktif bir şekilde katılmalarına ve başarılı olmalarına  büyük katkı sağlayacaktır. Girişimci kadınlarımızın bu eğitimi titizlikle takip edeceklerini umuyor, projenin hayata geçmesinde emeği olan tüm arkadaşlarımı kutluyor,eğitim alacak tüm kursiyer arkadaşlarımıza da şimdiden başarılar diliyor,Karacadağ Kalkınma Ajansımıza projeye vermiş olduğu destekten dolayı ayrıca teşekkür ediyorum’’dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Cabana Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Eğitmenlerinden Dr.Işıl Keskin Şahan ile Soner Şahan Turizm Hizmet Sektöründe Vizyoner Kimlik,Girişimcilik ve Liderlik,İletişimin Davranışsal Çerçevesi konularında eğitim vermeye başladılar.

Dört Gün sürecek olan eğitimleri başarı ile tamamlayan kursiyerlere Turizm Hizmet Sektöründe Girişimcilik sertifikası verileceği açıklandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz