Görüş Bildir

Türk Adli Tıp'ta!

Tutuklu DBP Mardin Eski Belediye Başkanı Ahmet Türk, muayene edilmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda getirilerek, muayene edildi.

Türk Adli Tıp'ta!

Tutuklu DBP Mardin Eski Belediye Başkanı Ahmet Türk, muayene edilmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda götürülerek, muayene edildi. Yaklaşık yarım saat kurumda kalan Türk daha sonra tekrar Elazığ'a götürülmek amacıyla yola çıkarıldı.

TÜRK ADLİ TIP'A GÖTÜRÜLDÜ

Eski Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk Silivri Cezaevi'nden Elazığ Cezaevi'ne nakledilmiş,  sağlık problemleri nedeniyle geçtiğimiz hafta Elazığ Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Türk, muayene için dün saat 11. 00'da Elazığ'dan İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığına götürüldü. Buradaki muayenin ardından Türk tekrar Elazığ Cezaevi'ne götürüldü.  Kurumun vereceği rapor neticesinde Türk'ün tahliye edilip edilmeyeceğine karar verilecek.

Öte yandan HDP Milletvekilleri Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder ile Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık Adli Tıp Kurumu'na gelerek yetkililerle görüştü. Görüşmenin ardından Önder bir açıklama yaptı. Önder açıklamasında, "Talep ettiğimiz bir şefkat, merhamet falan değildir. Ağırlıklı olarak talebimiz adalettir. Salt Ahmet ağabey için değil bütün bu demokratik siyasetin gerçekliğine inanmış ve bunun gereğini yerine getiren başta belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz ve eşbaşkanlarımız olmak üzere tümü için adaletin bir an önce tecelli etmesi ve bu saçmalığın bir an önce son bulmasıdır dileğimiz. Bunların içinde tabiki Ahmet Bey'in durumu özel bir önem arz etmektedir." dedi.

"RAPORUN MAKSİMUM 4-5 GÜN İÇİNDE ÇIKACAĞINI SÖYLEDİLER"

Ahmet Türk'ün sağlık durumunu dışarıdayken de bildiklerinin altını çizen Önder, "Sağlığı özellikle böbrekleri ve kalbi ve yaşı itabıyla sıkıntılı bir abimiz. Raporun maksimum 4-5 gün içerisinde çıkacağını söylediler."  Daha sonra CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da Adli Tıp Kurumu'nun önüne gelerek diğer milletvekilleriyle görüştü. Ahmet Türk'un durumu ile ilgili bili aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi