Görüş Bildir

Türk ve Anlı nakledildiler

Ahmet Türk, Silivri, Anlı ise Kocaeli cezaevinden, Elazığ Cezaevi'ne nakledildi.

Türk ve Anlı nakledildiler

MARDİN'de, hakkında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandıktan sonra görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk bulunduğu Silivri Cezaevi'nden, PKK soruşturmasından tutuklanarak Kocaeli F Tıpı Kapalı Cezaevi'ne gönderilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Encümeni Fırat Anlı, Elazığ Cezaevi'ne nakledildi.

AHMET TÜRK SORUŞTURMASI

Hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle tutuklandıktan sonra görevden alınan ve sağlık sorunları nedeniyle tahliyesi gündemde olan Mardin Büyükşehir Belediye eski Başkanı Ahmet Türk'ün dün sabah saatlerinde bulunduğu Silivri Cezaevi'nden çıkarıldı. Türk'ün, Elazığ Cezaevi'ne nakledildiği öğrenildi.

Ahmet Türk'ün avukatı Zeynep Ceren Boztoprak, ziyaret için Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna giden CHP heyetinin, müvekkilinin buradan Elazığ'a nakledildiğini öğrendiğini kaydetti.  Boztoprak, kendilerinin bu yönde bir talebi olmadığını ifade etti.

DEVMET BAHÇELİ AÇIKLAMASI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından son olarak gündeme getirilen sağlık sorunları nedeniyle önümüzdeki Çarşamba günü sağlık raporu için heyete girmesi beklenen Ahmet Türk'ün davasının görüleceği Mardin'e yakın olan Diyarbakır'a nakledilmesini istemişti.

FIRAT ANLI DA NAKLEDİLDİ

Öte yandan, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığında hakkında yürütülen ve iddianamesi hazırlanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Encümeni DBP'li Fırat Anlı'da tutuklu bulunduğu Kocaeli Kandıra F Tipi Cezaevi'nden önceki gün Elazığ Cezaevi'ne sevk edilmişti.  Anlı'nın önümüzdeki günlerde Diyarbakır'da hakkında açılan davanın görülmesine başlanılacağı bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi