Türkan Sultan'dan çarpıcı açıklamalar

Yılların eskitemediği güzellik, Türk sinemasının Sultanı Türkan Şoray 8 Mart Kadınlar Günü’nde “Kadına Şiddet” ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. “Her Kadın, şiddet görmüştür” diye konuştu.

Türkan Sultan'dan çarpıcı açıklamalar

 Yılların eskitemediği güzellik, Türkan Şoray’a, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle katılmış olduğu bir söyleşide “Hiç şiddete uğradınız mı?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Her kadın şiddet görmüştür”

>Türk Sineması’nın “Sultanı” lakaplı, yılların eskitemediği güzelliğiyle Türkan Şoray, bir AVM tarafından düzenlenen söyleşi ve imza gününde hayranlarıyla buluştu. Türkan Şoray’a büyük ilgi gösteren hayranları tezahüratta bulununca Sultan duygulanarak, “Beni ağlatmayın” diye karşılık verdi.

>Türk Sinemasının Sultanı Türkan Şoray burada yaptığı konuşmasında bugünün (Dün) Dünya Kadınlar Günü olduğunu belirterek, son yıllarda bu günün kutlanmasına rağmen, kadına uygulanan şiddetin çok fazla arttığını dile getirdi.

>Bu şiddetle el birliğiyle karşı durabileceklerin söyleyen güzel sanatçı Türkan Şoray, konuşmasına şu sözlerle devam etti;

>“Bugün bayağı kalabalık bir grupla birlikte olduk. Orada hep birlikte “Kadına şiddete hayır” dedik. Bu konuda kadınlarda da güç birliği olmalı. Ama erkekler de kadınlara destek olmalı. Biz ancak Kadın erkek dayanışmasıyla bu şiddeti engelleyebiliriz. Bunu daima duyurmalıyız. Kadın erkek omuz omuza dayanışmayla engellenebilir bu şiddet”

>Ardından güzel sanatçı Türkan Şoray’ın isteği üzerine hayranları, üç kere “Kadına şiddete hayır” sloganlarıyla alışveriş merkezini inletti.

Kaynak: Diyarbakır Söz