Görüş Bildir

Tutuklu yakınları baroya saldırdı!

HDP'li Güven'in başlattığı açlık görevine katılan tutuklu yakınları ile Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu üyeleri arasında kavga çıktı. Olayda bir tutuklu yakını yaralandı.

Tutuklu yakınları baroya saldırdı!

-Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşullarını gerekçe gösteren HDP'li Milletvekili Leyla Güven'in başlattığı açlık grevine katılan tutuklunun yakınları ile Diyarbakır Barosu yönetim kurulu üyeleri arasında çıkan kavgada bir tutuklu yakını yaralandı.

BARO YÖNETİMİ-TUTUKLU YAKINI

Diyarbakır Barosu Adli Yardım Bürosunda Baro Başkanı Cihan Aydın ve baro yönetim kurulu üyeleri ile Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşullarını gerekçe gösteren HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in başlattığı açlık grevine destek vererek Elazığ Ceza İnfaz Kurumunda açlık grevine giren tutuklu C.A'nın yakınları arasında, "açlık greviyle" tartışma çıktı.

BİR TUTUKLU YAKINI YARALANDI

Tartışmanın kısa sürede büyürerek kavgaya dönüşmesi sonucu, tutuklunun ağabeyi M.H. Aykul aldığı darbeler sonucu yaralandı. Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan M.H.A'nın sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, tedavi altına alındı.

Kavganın, Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulunun sağlık durumundan endişe edilen tutuklunun açlık grevini sonlandırması konusunda yeterli çabanın gösterilmemesi tartışmasından çıktığı öğrenildi.

OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA

Tutuklu yakını ile Baro yönetimi arasındaki kavgayla ilgili kapsamlı soruşturma başlatıldı. Diyarbakır Barosu yetkililerinin yaptığı suç duyurusu sonrası Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığının "öldürmeye teşebbüsten" açtığı soruşturma kapsamında Latif Aykul ve oğulları Habip ve Veysi Aykul gözaltına alındı. Baba ve 2 oğlunun, Yenişehir Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü kaydedildi.

BARO YÖNETİMİ AÇIKLAMA YAPTI

Tahir Elçi İnsan Hakları Kürsüsü" oturma eyleminden sonra Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın ve bir grup avukat saldırı olayıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamayı yapan Baro Başkanı Cihan Aydın, açlık grevine ilişkin birçok açıklama ve yetkililerle görüşmeler yaparak sürecin barışçıl ve dostane bir şekilde sonuçlanması için çalışmalar yürütmelerine rağmen yapılan bu saldırının kabul edilemeyeceğini söyledi.

‘ISRARLARIMIZA RAĞMEN…’

Kendisinin baro yönetim kurulu üyelerinin, bazı avukatların ve baro personelinin saldırıya uğradığını öne süren Cihan Aydın, olayı şu ifadelerle anlatı: “Bu saldırıyı yapan kişi oğlu cezaevinde açlık grevinde olan bir şahıs. Oğlu ile yeterince ilgilenmediğimizi ileri sürerek, bize fiziki saldırıda bulundu, hakarette bulundu. Bizi tehdit etti. Çok ısrarla konuşmak istememize rağmen maalesef bize saldırmayı tercih etti.”

‘AÇLIK GREVLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR YAPTIK’

Diyarbakır Barosu olarak açlık grevlerine ilişkin defalarca yaptıkları basın açıklamalarında, açlık grevlerinin dostane ve barışçıl bir şekilde, kimsenin can kaybı yaşamaması ya da kalıcı bir hasarın oluşmamasıyla sonuçlanmasına değindiklerini aktaran Aydın, “Yetkililerle bu anlamda girişimlerde bulunduk, daha bundan bir saat önce açlık grevi nedeniyle Bayburt Cezaevi'nde üç arkadaşımızın darp edildiğini size anlattım. Dolayısıyla bu eleştiri kabul edilemez. Ailenin acısını ve endişesini anlıyoruz, çocukları açlık grevinde olan insanların endişelerini anlıyoruz. Bizde bir hukuk örgütü olarak endişeliyiz. Bu endişemizi birkaç defa yazılı sözlü açıklamalarda bulunduk. Yetkililerle yaptığımız görüşmelerde dile getirdik” diye konuştu.

‘SALDIRILAR GELENEKSEL BİR TERCİH’

“Ancak maalesef bu işi dostane bir şekilde çözmek isteyen Diyarbakır Barosu hedef alındı” diyen Aydın, "Bu bireysel bir saldırı değil. Bu iş örgütlü bir iştir. Daha Tahir Elçi’nin failleri ortaya çıkarılmadan yeniden bu konuda Diyarbakır Barosu'nun kurumsal kişiliğine yönelik böyle bir saldırı örgütlenmesini organize edilmesini kınıyoruz.” diye belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi