Tuzak Ve Dost Ateşi; 4 Şehit!

Adıyaman'da iki gün önce mermer ocağını basan PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında dün çatışma çıktı. 4 asker şehit oldu. Valilik, şehit üç askerin dost ateşiyle şehit olduğunu bildirdi.

Tuzak Ve Dost Ateşi; 4 Şehit!

Tuzak Ve Dost

Ateşi; 4 Şehit!

Adıyaman'da iki gün önce mermer ocağını basan PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında dün çatışma çıktı. 4 asker şehit oldu. Valilik, şehit üç askerin dost ateşiyle şehit olduğunu bildirdi.

Ergani'li şehit Kürşat Yılmaz'ın acı haberi Ergani'yi yasa boğarken, baba Ekrem Yılmaz teröre tepki göstererek, “Diyarbakırlıyım, Zazayım, Kürdüm ama Türk oğlu Türküm” dedi.

Adıyaman'da 2 gün önce mermer ocağını ateşe verip kaçan PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 4 asker şehit oldu, 5 asker de yaralandı.

SICAK TEMAS SAĞLANDI

Merkeze bağlı Kömür Beldesi kırsalında bulunan mermer ocağını salı gecesi basıp, ateşe veren PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için operasyon yürüten güvenlik güçleri, dün sabah kırsalda bir grup teröristi fark etti. Sıcak temasın sağlandığı bölgede çatışma çıktı. Çatışmada ilk belirlemelere göre 9 asker yaralandı.

4 ASKER ŞEHİT EDİLDİ

Bölgeye takviye güvenlik gücü ile sağlık görevlileri sevk edilirken, yaralı askerler ambulanslarla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Acil serviste tedaviye alınan yaralı askerlerden 4'ü, doktorların çabasına karşın kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit askerlerin cenazesi morga konulurken, yaralı askerlerin tedavisi ise sürüyor.

 ŞEHİTLEERİN KİMLİKLERİ

Öte yandan, şehitlerin kimlikleri de belli oldu. Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Aydın Özer ile şehit jandarma uzman çavuşlar Kürşat Yılmaz, Tuncay Doğan ve Oğuzhan Tekerek'in hastanedeki otopsi işlemleri sürüyor.  Şehitlerin naaşları bugün sabah İl Jandarma Komutanlığında düzenlenecek törenin ardından memleketlerine uğurlanacak.

Bu arada, terör saldırısında yaralanan askerleri kaldırıldıkları Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ziyaret etmek isteyen CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere ve CHP İl Başkanı Deniz Çakmak ile beraberindekiler, vatandaşın tepkisi üzerine acil servis önünden ayrıldı.

VALİLİK: 3 ASKER DOST ATEŞİYLE ŞEHİT OLDU

Adıyaman Valiliği, 2 gün önce mermer ocağını basan PKK'lı teröristlerle yönelik düzenlenen, 4 askerin şehit olduğu operasyonla ilgili açıklama yaptı. Askerlerden 1'inin zrhlı aracın geçişi sırasında teröristlerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesiyle, 3'ünün ise dost ateşi sonucu şehit olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Adıyaman merkez Kuyucak köyü bölgesine diğer güvenlik güçlerine takviye için gelen kahraman jandarmamızın zırhlı aracına, daha önce yola yerleştiren el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesiyle 1 kahraman jandarmamız olay yerinde şehit olmuştur. Bölgede bulunan diğer güvenlik birimlerimiz yaralı jandarmalarımızı sivil araçla olay yerinden tahliye etmeye çalışırken, bölgede bulunan diğer güvenlik görevlilerimiz, sivil aracı terörist unsurların olduğunu zannederek ve olay yerinden kaçmaya çalıştığını düşünerek, güvenlik birimlerimizin bulunduğu sivil araca ateş açması sonucu maalesef dost ateşiyle kazaen 3 kahraman evladımız şehit olmuştur."

8 KİŞİ GÖZALTINDA

Bu arada Valilik, olayla ilgili 8 kişinin de gözaltına alındığını açıkladı.

ARAÇ OLAY YERİNDEN KALDIRILDI

Teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettiği yerdeki inceleme tamamlandı. İncelemenin ardından arazi aracı, çekiciyle olay yerinden kaldırıldı.

OPERASYON SÜRÜYOR

El yapımı patlayıcının infilak etmesinin ardından teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyon da devam ediyor. Güvenlik güçleri, zırhlı araçlarla ve İHA'lar yardımıyla teröristleri etkisiz hale getirmek için çalışma yürütüyor. Kuyucak köyü girişinde güvenlik noktası oluşturan korucular, köye giriş-çıkan yapan araçları inceleyerek olay yerine sivil girmemesini sağlıyor.

ŞEHİT ATEŞİ ERGANİ'YE DÜŞTÜ

 Adıyaman'da PKK'lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan 4 asker arasında bulunan Uzman Çavuş Kürşat Yılmaz'ın acı haberi, memleketi Ergani'deki ailesine bildirildi. Evli ve 2 çocuk babası Şehit Kürşat Yılmaz'ın babaevine Türk bayrakları asıldı. Şehidin yakınları, cenazeyi almak için Adıyaman'a gitti. Şehit Yılmaz için bugün öğlen Ergani'de öğlen namazına mütakip düzenlenecek askeri törenle toprağa verilecek.

KÜRDÜM AMA TÜRK OĞLU TÜRKÜM

Buarada, hastane morgu onunda konuşan Şehit Yılmaz’ın babası Ekrem Yılmaz söylediği sözlerle terör örgütüne tokat gibi cevap verdi.  “Vatan sağ olsun”, “Tayyip Erdoğan’a selam olsun, İçişleri Bakanına selam olsun”, “Bir ölür bin diriliriz”, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” diyen acılı baba Ekrem Yılmaz, “Diyarbakırlıyım, Zazayım, Kürdüm ama Türk oğlu Türküm” dedi.  Morg önünde tekbirler getirilerek, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları atıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz