Görüş Bildir

Üçgen yine yasak!

Lice ve Hani'deki 16 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, Genç ilçesi Yeniyazı köyü yakınlarında güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

Üçgen yine yasak!

DİYARBAKIR'ın Lice ile Hani İlçesi'nin kırsal kesiminde PKK'ya yönelik gerçekleştirilecek operason için 16 mahallede bugün saat 04.00'ten itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi.  Bingöl'un Genç ilçesinde çıkan çatışmada, 1 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Lice ve Hani ilçeleri mülki sınırları içerisinde bulunan dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenleneceği belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:

LİCE VE HANGİ BÖLGESİ

"Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince, belirtilen bölgelerde (Lice İlçesine bağlı olan; Şenlik Köyü, Birlik Köyü, Ergınköy Köyü, Tuzlaköy Köyü, Abalı Köyü, Çeper Köyü, Yamaçlı Köyü, Kıralan Köyü, Dernek Köyü, Daralan Köyü, Duruköy Köyü, ve Hani İlçesine bağlı olan; Topçular Köyü, Yukarı Turalı Köyü, Kalaba Köyü, Uzunlar ve Serenköy Köyü) sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 25 Ekim 2016 günü saat 04.00’dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelerde sokağa çıkma yasaklanmıştır. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır."

GENÇ'TE ÇATIŞMA ÇIKTI

 Bingöl'un Genç ilçesine bağlı Yeniyazı köyü mevkisinde operasyon yürüten güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada, teröristlerin açtığı ilk ateş sonucu 1 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı. Bölgede teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için yapılan operasyon sürüyor.

2'Sİ MUHTAR ÜÇ TUTUKLAMA

Muş Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, 16 Ekim 2016 tarihinde İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler tarafından Bostankent-Alagün Köyü Karayolunda düzenlenen yol kontrol ve arama faaliyeti sırasında çıkan çatışmada yaralı olarak ele geçirilen merkeze bağlı Aligedik Köyü Muhtarı Serkan Çoşkun, BTÖ mensuplarını taşıyan aracı kullanan Nasır Çelik ve olay ile ilişiği olan merkez Mescitli Köyü Muhtarı Mikail Çapan, 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak' suçundan 23 Ekim 2016 günü çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildiğini belirtildi.

VEKİLİNARACINDAYDI

Muş Valisi Seddar Yavuz, Bingöl'ün Genç ilçesindeki terör saldırısına yönelik soruşturma kapsamında aranan şüphelinin milletvekilinin aracında yakalanmasına ilişkin, "Vekilin aracını durdurduk. Aracı durdurunca ve bu kadının da araması olunca aldık. İlk önce vekil de kadını vermek istememiş ancak arkadaşlarımız kadını almış. Biz de bu kadını Bingöl'e gönderdik." dedi.

Yavuz, 23 Ekim'de Bingöl'ün Genç ilçesindeki terör saldırısıyla irtibatlı olduğu düşünülen bir kişinin gözaltına alındığını hatırlattı.

"Burası yol geçen hanı değil, nihayetinde bir devlet. Herkesin sorumluluğunda hareket etmesi gerekir. Olması gereken o." diyen Vali Yavuz, şunları kaydetti: "Bingöl'deki patlamayla ilgili Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı bu kadın hakkında gözaltı kararı verdi. Dolayısıyla biz de bunu yakalayıp, Bingöl'e gönderdik. Bu kişinin patlamayla irtibatı olduğu konusunda bir düşünce var. Başsavcılığın böyle bir düşüncesi var. Bu kadın irtibattan dolayı gözaltına alındı. Dolayısıyla Cumhuriyet Başsavcılığı yakalama kararını bize gönderdi ve biz de kadını aldık. Kadın arama noktamıza takıldı. Vekilin aracını durdurduk. Biz vekilin aracı olup olmadığını da bilmiyoruz ama her gelen aracı durduruyoruz. Aracı durdurunca ve bu kadının da araması olunca aldık. İlk önce vekil de kadını vermek istememiş ancak arkadaşlarımız kadını almış."

KCK'NIN MUŞ TEMSİLCİSİ

Vali Yavuz, önceki gün Muş Öğretmenevindeki "Kariyer Günleri" etkinliğinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bingöl'de meydana gelen patlamayla ilgili olarak ilimizde KCK temsilcisi olarak atanan bir kadın, Muş milletvekilinin aracında gözaltına alınmıştır." demişti.  23 Ekim'de Bingöl'ün Genç ilçesinde PKK'lılarca, zırhlı polis aracının geçişi sırasında bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olmuş, 6'sı güvenlik görevlisi 10 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi