Görüş Bildir

Üçgende kıskaç

Lice, Hani ve Bingöl'ün Genç ilçesi üçgeninde, PKK'ya yönelik "kıskaç" harekatı başlatıldı. Bölgedeki 35 yerleşim biriminde sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, Silvan'daki operasyonda uçak savar ele geçirildi.

Üçgende kıskaç

Lice ile Hani İlçesi ve Bingöl'ün Genç ilçesinin kesiştiği üçgende PKK'ya yönelik düzenlenecek operasyonlar öncesi sivillerin zarar görmemesi amacıyla, dünden itibaren 35 yerleşim biriminde sokağa çıkma yasağı uygulandı. saat 05.00'dan geçerli olmak üzere 16 köyde ikinci bir duyuruya kadar, sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Silvan İlçesi'nde ise 6 Mayıs tarihinde başlanan operasyon sona erdi. Operasyon kapsamında, 1 doçka uçaksavar, 1 dragunov keskin nişancı tüfeği, 4 Kalaşnikof tüfek ve 1 tabanca ile 2 el bombası bulundu.

LİCE VE HANİ BÖLGESİ

PKK'ya yönelik Lice ve Hani ilçelerinde düzenlenecek operasyon öncesi 16 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesiyle ilgili Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, şöyle denildi: "Lice ve Hani ilçeleri mülki sınırları içerisinde dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenlenecektir. Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince, belirtilen bölgelerde Lice İlçesine bağlı olan; Abalı köyü, Birlik köyü, Şenlik köyü, Erginköy köyü, Tuzlaköy köyü, Çeper köyü, Ecemiş köyü, Daralan köyü ve Duruköy köyü, Hani İlçesi'ne bağlı olan; Serenköy köyü, Uzunlar köyü, Yukarıturalı köyü, Kalaba köyü, Topçular köyü, Akçayurt köyü ve Kaledibi köyü 8 Mayıs 2017 günü saat 05.00’dan itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelerde sokağa çıkma yasaklanmıştır. Söz konusu yasağa uyulması, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır."

GENÇ BÖLGESİNDE DE YASAK

Diyarbakır operasyonuna bağlantılı olarak Bingöl'ün Genç ilçesinde de 19 köy ile bu köylere bağlı mahalle ve mezralar arasında kalan bölgelerde, sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, PKK ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevzilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek amacıyla Genç ilçesine bağlı Karcı, Yelkaya, Üçgül, Döşekkaya, Direkli, Ericek, Servi, Harmancık, Çoban Çesmesi, Sarıbudak, Yaydere, Büyükçağ, Çevirme, Yayla, Şehitköy, Yeniyazı, Doğanca, Bulgurluk ve Yolaçtı köyleri ile bu köylere bağlı mahalle ve mezralar arasında kalan bölgelerde operasyon düzenleneceği bildirildi. Operasyon icra edilecek bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak ve sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 8 Mayıs gece yarısından itibaren sokağa çıkma yasağı başlatıldığı ifade edilen açıklamada, vatandaşın yasağa uymasının can ve mal güvenliği yönünden önem arz ettiği kaydedildi.

Bingöl'deki yasak akşam saatlerinde ikinci bir emirle kaldırıldığı duyuruldu.

SİLVAN'DA UÇAK SAVAR

Burada Silvan İlçesi'nde 6 Mayıs tarihinde başlanan operasyon sona erdi. Operasyon kapsamında, 1 doçka uçaksavar, 1 dragunov keskin nişancı tüfeği, 4 Kalaşnikof tüfek ve 1 tabanca ile 2 el bombası bulundu.

Silvan İlçesi Kuzeydoğusu'nda 6 Mayıs tarihinde başlayan ve önceki akşam saat 22.00'da sona eren 'Bayrak-51 Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Kadir Genç Operasyonu' ile ilgili Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, şöyle denildi:

VALİLİK AÇIKLADI

"Silvan ilçesi kuzeydoğusunda 6 Mayıs 2017 Cumartesi günü saat 22.00’dan itibaren icrasına başlanılan Bayrak-51 Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Kadir Genç Operasyonu, 7 Mayıs 2017 Pazar günü saat 22.00 itibariyle başarıyla tamamlanmıştır. Söz konusu faaliyet kapsamında; Operasyon bölgesindeki köy ve mezralarda şüpheli olarak belirlenen 11 ev ve eklentisinde Silvan Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan arama kararına istinaden icra edilen adli arama faaliyeti neticesinde, 2 işbirlikçi şahıs yakalanarak Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı gereğince gözaltına alınmış, operasyon birliklerince icra edilen temas araması neticesinde 1 doçka uçaksavar silahı, 1 dragunov keskin nişancı tüfeği, 4 AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 tabanca, 2 el bombası, 1 Doçka sehpası, 3 bin 311 adet muhtelif fişek, (691) Doçka Uçaksavar Silahına ait 12,7 mm fişek, (2.057) adet PKM (Bixi) makineli tüfeğe ait 7,62x54 milimetrefişek, (10) adet Dragunov (Kanas) keskin nişancı tüfeğe ait 7.62 milimetre fişek, (522) adet M-16 piyade tüfeğe ait 7.62 milimetre fişek ile (31) adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeğe ait 7.62x39 milimetre fişek], 3 parça halinde 149 adet Doçka silahına ait şerit mayon, 8 adet muhtelif şarjör, 1 adet sırt çantası, 150 kilogram yiyecek malzemesi ile yaşam ve giyim malzemeleri ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı gereğince ele geçirilen yiyecek, yaşam ve giyim malzemeleri yerinde imha edilmiş, silah ve mühimmat muhafaza altına alınmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir."

7 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Buarada, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde PKK'ya yönelik devam eden operasyonda 7 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Beytüşşebap ilçesi Kato Dağı bölgesinde güvenlik güçlerince, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı sorumluluğunda yürütülen operasyonda 7 örgüt üyesi etkisiz hale getirildiği belirtildi. Açıklamada, bölgede operasyonlara kararlılıkla devam edildiği kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi