Üçgünde çatışma!

Lice, Kulp ve Hani üçgeninde sıçak temas sağlandı, 2 asker şehit olurken, 6 terörist etkisiz hale getirildi.

Üçgünde çatışma!

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde örgüt militanlarına yönelik düzenlenen operasyonda 2 asker şehit oldu.

Alınan bilgiye göre, Kulp, Lice ve Hani ilçelerinin kuzeyi ile Bingöl il sınırı arasındaki dağlık alanda PKK örgütü üyelerine yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), emniyet unsurları ve güvenlik korucularından oluşan 7 bine yakın güvenlik güçün katılımıyla 5 Mart'ta başlatılan "Bayrak-41 Şehit Jandarma Tolga Topçuoğlu Müşterek Operasyonu" sürüyor.

İKİ ASKER ŞEHİT

Operasyonlar devam ederken, dün Lice ile Hani ilçeleri arasındaki bölgede bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile sıcak temas sağlandı. Teröristlerin açtığı ilk ateşte yaralanan bir yüzbaşı ile bir uzman çavuş kaldırıldığı Diyarbakır'daki Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu. Operasyon kapsamında 6 teröristinde etkisiz hale getirildiği bildirildi. Bölgeye askeri takviye yapılırken, hava destekli operasyon genişletildi.

GENÇ BÖLGESİNDE

Bingöl'ün Genç ilçesindeki bir köy ile 2 mahallede PKK'ya yönelik operasyon dolayısıyla sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Genç ilçesi güneyindeki dağlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen terör örgütü mensupları ve iş birlikçilerini etkisiz hale getirmek, sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevzilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek amacıyla Sağgöze köyü ile Honkunüs ve Yeniçe mahalleleri arasında kalan bölgede operasyon düzenlenecek.

Operasyon icra edilecek bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla Genç ilçesinin Sağgöze köyü ile Honkunüs ve Yeniçe mahallelerinde 19 Mart'ta saat 06.00'dan itibaren geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasaklandı. Söz konusu yasağa vatandaşların uymasının can ve mal güvenliği yönünden önem arz ettiği kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz