Görüş Bildir

Ulaşım sorunu ortaklaşa çözülecek

Sur Belediyesi Başkanı Cemal Özdemir ve Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Reşat Bakan ve belediye meclis üyeleri Sur ilçesine bağlı köylerde incelemelerde bulundu. Köylere ulaşım projesinin hizmete alınmasıyla birlikte, hizmet gitmeyen yerlere, toplu taşıma araçlarının hizmet vermeye başlayacağı müjdesini verdi.

Ulaşım sorunu ortaklaşa çözülecek

Özdemir ve Bakan Köylülerle birlikte S1 numaralı Belediyenin Toplu Taşıma aracına binip yolcuların sorunları dinledi. Yolcuların en büyük şikâyetinin arabaların köylerine gelmemesi ve sefer sayısının az olduğu, durakların yetersiz olduğun, insanların yazın sıcaktan, kışın ise yağmur ve çamur içinde mağdur olduklarını belirterek, sorunlarına çözüm bulunmasını istediler

TOPLU ULAŞIM SORUNU

Sur ilçesine bağlı Sayarlar (Serqelî), Beybulak (Mîrxura), Alabal (Kevnecar), Çubuklu (Îsaka), köylerine yapılan ziyaretlerde bölge sakinleri ile bir araya gelen Cemal Özdemir ve Reşat Bakan, köylerin ulaşım sorununa ilişkin sorulara da cevap verdi. İkili ulaşımla ilgili şöyle dedi; “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi sınırlarında ve Sur ilçesine bağlı köyler var. Bunların hepsine ulaşım sağlayacağız. Ama biraz daha sabretmeniz gerekecek. Otobüsler en uç köyden başlayarak il merkezine kadar yolcuları toplayacak.”

Vatandaşlar, Sur Belediyesi girişimiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından kırsal yerleşim yerlerine otobüs seferlerinin düzenlenmesiyle artık şehir merkezinde günübirlik işleri daha kolay hal edebildiklerini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi