Görüş Bildir

''Uluslararası Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Sempozyumu''

Yurt içi ve yurt dışından akademisyenlerin katıldığı sempozyum, tebliğlerin sunulmasıyla sona erdi

''Uluslararası Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Sempozyumu''

Hulusi Efendi Vakfı tarafından düzenlenen ''Uluslararası Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Sempozyumu'', tebliğlerin sunulmasıyla sona erdi.

''Gül ve Gönül Medeniyeti'' temasıyla Darende Spor Salonu'nda gerçekleştirilen sempozyumda konuşan Malatya Valisi Ulvi Saran, bundan yüzyıllar öncesinden günümüze taşınan manevi ve kültürel mirasın herkesi sevgiyle kuşattığını söyledi.

Tarihi, manevi, doğal ve kültürel değerlerin bir arada bulunduğu Darende'de milli, dini ve örfi birtakım unsurların güzel şekilde yansımalarının görüldüğünü ifade eden Saran, ''Bu değerler hepimizin ortak mirasıdır ve Somuncu Baba'dan günümüze Hulusi Efendi aracılığıyla ulaşmaktadır. Ne mutlu onları anlayan ve onlar gibi yaşayanlara'' dedi.

İstanbul ve Bursa'da geçtiğimiz günlerde yapılan programların ardından finali Darende'de gerçekleştirilen sempozyumda, yurt içi ve yurt dışından gelen akademisyenler, mutasavvıflar Somuncu Baba ve Hulusi Efendi'yi anlattı.

Serdar Tuncer'in sunup şiirler okuduğu programda, Ahmet Özhan konser verdi. Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamit Hamidettin Ateş, akademisyenlere ve sanatçılara programın sonunda plaket takdim etti.

Sempozyuma, AK Parti Malatya milletvekilleri Mücahit Fındıklı ve Ömer Faruk Öz, AK Parti Kahramanmaraş milletvekili Sıtkı Güvenç, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, Nijerya'nın Suriye Büyükelçisi Mohamed Yousef Babagindeo, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan ile vakıfın yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi