Görüş Bildir

Umut yolculukları hep hüzünle sonuçlandı, 13 ayda 336 mülteci serin sulara kapılarak hayatını kaybetti

Türkiye üzerinden yasa dışı yolları kullanarak Avrupa’ya geçmek isteyen mülteciler hep deniz vurgununa kapıldı. Son 13 ayda 336 mülteci denizin serin sularına kapılarak hayatını kaybetti. Bu olay Dünya çapında büyük yankı uyandırdı.

Umut yolculukları hep hüzünle sonuçlandı, 13 ayda 336 mülteci serin sulara kapılarak hayatını kaybetti

İHA’nın haberine göre : Suriye'deki iç karışıklığın ardından yurtlarını terk edip Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine geçiş yapmak isteyen kaçaklar yaşanan yüzlerce ölüm olayına rağmen bir türlü Avrupa sevdasından vazgeçmiyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı kayıtlarına göre Türkiye'de son 13 ayda 336 kişi yasa dışı yollarla deniz üzerinden Yunanistan'a geçmek isterken hayatını kaybetti.

ÖZELLİKLE EGE DENİZİNDE UMUT YOLCULUKLARI SON BULDU

Özellikle Ege Denizi'nde en sık yaşanan düzensiz göç olaylarında hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen gün artarken sadece Ocak ayının ilk 3 haftasında 57 göçmen denizlerde hayatını kaybetti. Sahil Güvenlik Komutanlığı kayıtlarına göre 2104 yılında 574 düzensiz göç olayı yaşanırken bu olaylarda 14 bin 961 kişi yakalandı 69 kişi de hayatını kaybetti. Kaçak göçmenleri yasa dışı yollarla para karşılığı Avrupa ülkelerine geçirmeye kalkan 106 organizatör hakkında yasal işlem yapıldı. 2015 yılında ise yaklaşık 5 kat artan düzensiz göç olayı yine Sahil Güvenlik Komutanlığı verilerine göre 2 bin 430 olarak gerçekleşti. 2015 yılında yasa dışı yollarla Avrupa ülkelerine geçmek isteyen 91 bin 611 kişi yakalandı, yine denizlerde 279 kişi hayatını kaybetti 190 organizatör hakkında da yasal işlem yapıldı.

OCAK AYINDA 53 CESET DENİZDEN ÇIKTI

Yasa dışı geçişlerin 2014 ve 2015 yıllarına göre daha arttığı Ege ve Marmara Denizinde 2016 yılının Ocak ayında 96 düzensiz göç olayı yaşanırken bu olaylarda 4 bin 184 kişi yakalandı, 57 kaçağın da denizlerde boğulmuş vaziyette cesedine ulaşıldı ve yakalanan 7 organizatör hakkında yasal işlem yapıldı. Yasa dışı geçişlerin en yoğun olarak yaşandığı İzmir, Muğla, Antalya, Çanakkale ve Balıkesir sahilleri ve denizlerinde denetimler daha da sıklaştırılırken ölenlerin büyük çoğunluğunun çocuklardan oluştuğu belirlendi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi