Ustad anıldı

Çağın allamesi Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri, vefatının 58. yıl dönümü nedeniyle mevlid-i şerifle anıldı. Balıklıgöl yerleşkesindeki Dergah Cami'nde okunan mevlid'e onbinlerce kişi katılım gösterdi.

Ustad anıldı

Bediüzzaman Said Nursi hazretleri vefatının 58. yılında Balıklıgöl Dergah camiinde dualarla anıldı. Çevre illerden on binlerce kişinin katıldığı program ilk olarak Üstadın vefat makamında dua ile başladı. Burada gelen konuklara lokma ve su ikramında bulunan Büyükşehir Belediyesi, birlik, beraberlik ve hoş görünün şehri Şanlıurfa'nın misafirperverliğini yaşattı. Düzenlenen Mevlid programına; Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan ve  İl Müftüsü İhsan Açık katılarak gelen konuklarla bir araya geldi.

DİYARBAKIR- Bediüzzaman Said-i Nursi Hazretlerinin vefatının 58'inci yıl dönümü munasebetiyle mevlid-i şerif okutuldu. Anma programında Üstadın hayatı boyunca adaleti ve hürriyeti savunduğuna dikkat çekildi.

Bediüzzaman Said-i Nursi Hazretlerinin 1960 yılında Şanlıurfa'da vefat etmesinden sonra her yıl Şanlıurfalı Risale-i Nur gönüllüleri tarafından organize edilen mevlit programı, bu yıl yine Dergâh Camii'nde yatsı namazından sonra gerçekleştirildi. Başta peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (S.A.V) ve bütün peygamberler, sahabeler, evliyalar olmak üzere vefatının 58'nci yılı münasebetiyle Bediüzzaman Said-i Nursi Hazretleri ve şehitlerin ruhuna bağışlanmak üzere mevlit okunan programa çevre iiler başta olmak üzere onbinlerce kişi katıldı.

Programa 7’den 70’e her yaştan katılım gösterilirken caminin içine sığmayınca, cemaat için cami avlusunda ve Balıklıgöl Platosu'nda halılar serildi. Yatsı namazından önce sık sık Kur’an-ı Kerim okunurken, Hazreti İbrahim'in makamı olarak bilinen tarihi yerler ve Üstad Bediüzzaman'ın vefat ettiğinde ilk defnedildiği yeri de ziyaret eden Urfalılar ve il dışından gelen konuklar uzun uzun dua ettiler.

Kılınan teravih namazının ardından başlayan programda İl Müftüsü İhsan Açık, Bediüzzaman Said-i Nursi’nin Allah’ın dostluğunu kazanan bir zat olduğunu ifade ederek, Bediüzzaman Said-i Nursi Hazretlerinin, Hz. Muhammed’e (S.A.V) gerçek anlamda bir ümmet olduğunu söyledi.

“Allah’ın dostluğunu kazanmış bir zattır”

Açık, “Bugün bir Allah dostunu anmak ve unutmadığımız ortaya koymak için buradayız. Şimdi biz başta Peygamber Efendimiz olmak Allah dostlarını nasıl anarız, unutturmamak adına nasıl çaba gösteririz? Onların isimlerini andıktan sonra onlara dua etmekle değil mi? Bu dünyada en çok tanınan zat Hz. Muhammed’tir. Bediüzzaman Said-i Nursi de Allah’ın dostluğunu kazanmış, Hz. Muhammed’e gerçek anlamda ümmet olabilmiştir. Bu gece Bediüzzaman Sadi-i Nursi’yi anıyoruz. Bediüzzaman Sadi-i Nursi Şanlıurfa’yı çok severdi. Burada yaklaşık 3-4 ay misafir kalmış. Bizde bu büyük zatı anmak için burada toplanmış bulunmaktayız.” dedi.

Programa katılan vatandaşlar duygularını paylaştılar

Bediüzzman Said-i Nursi’nin davasının anlaşılması gerektiğini söyleyen Said Yetim, “Her sene olduğu gibi bu sene de Bediüzzman Said-i Nursi’nin Urfa’da vefat etmesi, dolayısıyla ruhuna mevlit-i şerif okutuluyor. Tabi burada önemli olan Bediüzzaman’ın davasını anlamaktır. Bediüzzaman Said-i Nursi bütün hayatın boyunca adaleti hürriyeti ve meşrutiyeti savunmuştur. Bu yolda çok önemli fikirler ortaya koymuştur. İslam âlemi bu mandada Bediüzzaman Said-i Nursi’nin fikirlerine ihtiyaç vardır. Çünkü İslam âlemi şu anda ahlaki açıdan bir problem yaşıyor.” ifadelerini kullandı.

“Risale-i Nur, Finlandiya’da, İsveç’te ve Norveç’te okunuyor”

Risale-i Nur’un Finlandiya’da, İsveç’te ve Norveç’te okutulduğunu ifade eden Yetim, “Geçen gün yine sosyal medyada ifade edildiği gibi Kur’an-ı Kerim’in ilkelerine göre yaşayan ülkeler arasında Müslüman ülkeler 40. sırada yer alıyor. Başta gayri müslim ülkeler, Kur’an-ı Kerim'in ilkelerini yaşıyorlar. Onun için Bediüzzaman Said’i Nursi seneler önce bu ülkelerden bahşetmiştir. Bir gün gelecek Risale-İ Nur Finlandiya’da, İsveç’te, Norveç’te, hayâ programları olacaktır. Demek ki Bediüzzaman’ın görüşü bugün ortaya çıktı.” diye konuştu.

“Bu asrında mücedditi Bediüzaman Said-i Nursi’dir”

Bediüzaman Said-i Nursi’nin Kur’an-ı Kerim'e çok hizmet eden bir zat olduğunu söyleyen Abdurrahman Aras da “Üstat Bediüzzaman, Osmanlının sonunda, cumhuriyetin başlarında birçok sıkıntıları yaşayan büyük bir müceddittir. Eserleriyle, yaşadıklarıyla ve mücadelesiyle bu asırda vazifeli bir zat olduğu her asırda gelen büyük müceddit zatlardan birisidir. Son zamanlarda en sıkıntılı zamanlarda büyük bir müceddit ve ahir zamanda Kur’an-ı Kerim'e hizmet eden malum olan bir zattır.” şeklinde konuştu.

Her sene Bediüzaman Said-i Nursi’nin ruhuna mevlit-i şerifin okutulduğunu ifade eden Mehmet Karadurmuş ise bu asrın mücedditinin Bediüzaman Said-i Nursi olduğunu söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz