Görüş Bildir

Üstad Mevlitle duayla anıldı!

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin vefatının 57. yıl dönümü nedeniyle Diyarbakır'da "Mevlid Programı" organize edildi.

Üstad Mevlitle duayla anıldı!

1960 yılında Şanlıurfa'da kaldığı otelde hakkın rahmetine kavuşan çağın allamesi Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin vefatının 57. yıl dönümü nedeniyle Diyarbakır'da "Mevlid Programı" organize edildi. Tarihi Ulu Camii'ndeki mevlid programında, üç dilde Mevlid okunurken, Üstad Bediüzzaman'ın ruhuna okutulan hatimin duası yapıldı.

BİNLERCE KİŞİ KATILDI

Arslanbey, Husrevpaşa ve Hasev Vakfı ile Nur Talebelerinin ortaklaşa organize ettiği Mevlit Programına, İl Müftüsü Burhan İşleyen, Araştırmacı-Yazar İşadamı Mehmet Ali Altındağ, HASEV Müteveli Heyeti üyelerinden Abdullatif Çelik, Nur Camiasında yer alan bir çok yansıra binlerce Diyarbakırlı vatandaş katıldı.

MEVLİT OKUTULDU

Dün ikindi namazına mutakip başlayan mevlid programının açış konuşmasını İl Müftüsü İşleyen yaptı. İşleyen, üstad'ın hayatından pasajlar aktarırken şöyle dedi;  "Allah'a hamdolsun ki böyle hayırlı bir günde Allah'ın evindeyiz ve Allah'ın bize gönderdiği örnek bir alimi anmak için buraya toplanmışız. Allah kıyamete kadar alimleri unutmamayı, alimlerin yolundan gitmeyi bizlere nasip etsin. Ey hocalarım bizler sizleri unutmadık, unutmayacağız ve inşallah unutturmayacağız"

Program, Kur’an-ı Kerim, Risale-i Nurdan tevhid ve uhuvvet bahislerinden derslerle devam etti. Türkçe, Kürtçe ve Zazaca Mevlid okutulurken, programın sonunda Üstad Bediüzzaman Saidi Nursi Hazretleri için indirilen hatmin duası yapıldı.

İKRAMLAR YAPILDI

Katılımın yüksek olduğu mevlid programında duygulu anlar hiç eksilmezken, Üstadın hayatı ve Risale-i Nurdan alıntıların aktarılması esnasında bazı dinleyicilerin gözyaşları döktüğü görüldü. Program sonrasında Ulu Cami avlusunda kurulan stanta Diyanet İşleri Başkanlığınca basımı yapılan 5 bine yakın Uhuvvet ve İhlas risalesi davetlilere hediye edilirken, hazırlanan çeşitli yiyecek ve içeceklerinde ikrami yapıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi