Utanç duvarı…

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaşayan Müzide Uçar ikamet ettiği evin çevresinde yapılan inşaatlardan dolayı evine gidecek tüm yolların duvarlarla örüldüğünü belirterek mağdur olduğunu söyledi.

Utanç duvarı…

Diyarbakır’ın Sur ilçesi Aziziye mahallesinde yaşayan 6 çocuk annesi Müzide Uçar evinin etrafında yapılan duvarlardan dolayı evine gidemediğini çoğu kez duvarların üstünden atlamak zorunda kaldığını belirterek yetkililerden yardım istedi.

“Benim için utanç duvarıdır”

Şimdilik bir komşusunun evinin içinden geçerek geçici olarak yol verdiğini ancak o arsanın da satışı yapılması halinde tekrar yolunun kapatılacağını belirten Uçar, evinin etrafında örülen duvarlar yüzünden 1997 yılında 2 kız çocuğunu kaybettiğin belirterek, "İki kız çocuğum bu davaların çökmesi sonucu altında kalarak hayatını kaybetti. Ben “bu duvarlara utanç duvarı” diyorum" diyerek tepki gösterdi.

Yetkililerden yardım istedi

Uçar “ bizim yolumuz daha önce bu taraftaydı arazi sahibi bu tarafı kapattı sonra bu yan komşumuz bize bir yol açtı. O yolu sürekli kullanınca o arsa sahibi de yolu kapattı. Şimdi Allah razı olsun bu öbür komşumuz kendi evinin içerisinden duvar yıkarak bize bir yol açtı şimdilik burayı kullanmaya başladık Yarın öbür gün eğer bu yan tarafta ki arazi de satılırsa oda duvar örerek yolu kapatacak ve biz yine yolsuz kalacağız. Bu duvarlar benim için utanç duvarıdır, benim çocuklarıma sebep oldu 2 tane kız çocuğuma sebep oldu öldü bu duvarlar yüzünden hala bu duvarlar devam ediyor hala devam ediyor. Hani ne yapayım artık yani kimse beni anlamıyor derdime çare olmuyorlar. Bu duvarlar benim hayatımı mahvetti 2 çocuğum altında kaldı anın da da öldü hani ben ne yapayım bir çözüm bulun bana” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz