Görüş Bildir

UZUN kısa babaya güzel sözler Anlamlı babalar günü mesajları 2017

Evimizin koca çınarları babalarımızın günü, babalar günü 2017 geldi. Günlerdir süregelen babalar günü ne zaman soruları nihayetinde yerini buldu. Yaş kaç olursa olsun bir kişinin en çok sırtını dayayabileceği ve güvenebileceği dağı babalara özel en güzel sözler,

UZUN kısa babaya güzel sözler Anlamlı babalar günü mesajları 2017

Evimizin koca çınarları babalarımızın günü, babalar günü 2017 geldi. Günlerdir süregelen babalar günü ne zaman soruları nihayetinde yerini buldu. Yaş kaç olursa olsun bir kişinin en çok sırtını dayayabileceği ve güvenebileceği dağı, çınarı babalara özel en güzel sözler, hediyelikler ve detayları derledik. Babalar günü şiirleri, babalar günü sözleri ve detayları

2017 BABALAR GÜNÜ GELDİ ÇATTI GOOGLE UNUTMADI

Babalar Günü, ilk kez 19 Haziran 1910'da Washington'un Spokane şehrinde kutlandı. ABD Başkanı Calvin Coolidge, 1924 yılında kutlamaları destekledi ancak resmi olarak Babalar Günü ilan etmedi. 1966 yılında ise dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımladı. Doodle uygulamaları, dünya ülkeleri için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere bu platformda yer vererek, dikkati çekmeyi amaçlıyor.  "Babalar Gününüz Kutlu Olsun 2017!" yazısının yer aldığı logonun üzerine tıklandığında, Babalar Günü'ne özel haberlere ulaşılıyor. 

BABALAR GÜNÜ MESAJLARI

Canım babam! Varlığın hep yüreğimi ısıttı, bana mutluluk ve güven verdi. Seni seviyorum iyiki varsın, Babalar günün kutlu olsun. Derdimi, neşemi, hüznümü, mutluluğumu paylaştığım en iyi arkadaşım. Babalar günün kutlu olsun! Evimizin güneşi bir tanesi olan canım babama kucak dolusu sevgi ve saygılarımla… Babacığım bir günümde değil her günümdesin. Babalar günün kutlu olsun.

Fedakârlık, sevgi, sabır ve güzellik ne demek tarif et derlerse; babam derdim canım babam seni bir gün değil her gün çok seviyorum. Babalar günün kutlu olsun. Sabırlısın, sıcaksın, şefkatlisin, koruyucumsun, bağışlayansın.. Biricik babamsın. Seni çok seviyorum. Hayatın anlamı ve tüm güzelliklerini öğreten adam, benim sevgili babam. Babalar günün kutlu olsun. Senin gibi bir babaya sahip olduğum için ne kadar şanslı olduğumu her zaman bileceğim. Seni seviyorum canım babacığım. Bugün başardığım ve elde edebildiğim her şeyde senin payın var. Babalar günün kutlu olsun.

Derdimi, neşemi, hüznümü, mutluluğumu paylaştığım en iyi arkadaşım. Babalar günün kutlu olsun!

Evimizin güneşi bir tanesi olan canım babama kucak dolusu sevgi ve saygılarımla… Babacığım bir günümde değil her günümdesin. Babalar günün kutlu olsun.

Mesafeler ne kadar uzun olursa olsun sevgisini her zaman üzerimde hissettiğim dün de bugün de yarın da hep yüreğim kadar yakınımda olan babacığım. Seni Çok Seviyorum...

Sen güçlü bir çınar gibisin.. Arkamı ne zaman sana yaslasam sanırım ki dünyayı bile fethedebilirim.. Çünkü bana hep güç verirsin.. Babalar günün kutlu olsun...

Babam huzur kokan mutluluk yayan bizim için çalışan çabalayan..Nasıl öderiz hakkını,Allah seni başımızdan eksik etmesin...

Sen güllere özenme güller na özensin. Üzme tatlı canını sen güllerden güzelsin. Özgürlük kadar özel güller kadar güzelsin. BENİM GÜZEL BABACIĞIM

Üzerime sabır tohumları ekip sevgiyle suladığun gülünün bilmeni istediği bir şey var. Seni Çok Seviyorum. .

Varlığıyla mutlu olduğum huzur bulduğum değerimi kıymetimi hissettiren babam Allah seni başımızdan eksik etmesin.Babalar günün kutlu olsun.Babam

Üzerine sabır tohumu ekip sevgiyle suladığın gülünün bilmeni istediği bir şey var. SENİ ÇOK SEVİYORUM CANIM BABACIĞIM.

 

Koklanacak gül, açılacak gonca, yaşanacak hayat ve alınacak nefes olan sevgili babam. İkliminden tasasızlık, sevginden cesaret ve gözlerinden esaret aldığım günleri hep yaşamak isterim. Babalar gününü en içten dileklerimle kutlarım.

Bana yaptığın dünyadaki en büyük iyilik bana dünyanın en iyi örneği olmandır. Babaların en iyisi, bu gün sadece senin.. Babalar günün kutlu olsun.

Sevgili babacığım gurbet uzak olsa da sevgin o kadar yakın ki bilmelisin ellerinden öperim sevgiler.

 Babam olduğun için mutluyum, sahip olduğum en iyi arkadaşsın. Babalar günün kutlu olsun babacığım.

 Benzemez hiçbir şeye bu sevgi. Ne şiir yeter anlatmaya, ne yürek yeter bunu sığdırmaya. Babalar günün kutlu olsun babam…

EKRANLARIN UNUTULMAZ BABALARI

Münir Özkul "Ben Yaşar Usta" replikleri ile akıllarımıza kazınmış Münir Özkul, Türk sinemasının mihenk taşlarından. Mahmut hoca, Yaşar usta ve diğerleri… Hangi role bürünse kendini sevdiren, Türk tiyatrosuna da yıllarca emek vermiş, İsmail Dümbüllü ödüllü usta oyuncumuz.

Ali Şen Usta oyuncu ali-cengiz oyunlarını seven, paragöz baba karakterlerinde başı çeker. Aynı zamanda Şener Şen'imizin babasıdır.

Hulusi Kentmen 300 civarı filmde rol almıştır. Dış mizacı pos bıyıkları sebebiyle biraz sert gözükse de, aslında yumuşacık bir kalbi vardır. Sinemanın tatlı-sert, tatlı-kaçık şefkatli babasıdır.

Nubar Terziyan Sinemanın pamuk dedesi, iyi yürekli aile reisi rolleriyle tanınır. Öyle bir gülüşü, öyle bir duruşu vardır ki, naifliğine hayran bırakır.

İhsan Yüce Bazen iyi, bazen kötü baba rollerinde çıkmıştır karşımıza. Birçok Kemal Sunal filminde oynamıştır. En unutulmayan baba rollerinden biri Sultan filmindedir. Senaryo yazmışlığı da vardır, şairliği de…

SÜPER BABA FİLMİ HALA AKILLARDA

1993-1997 yılları arasında başrollerini Şevket Altuğ, Sümer Tilmaç, Julide Kural, Şevval Sam ve Bennu Yıldırımlar’ın oynadığı Atv'de yayınlanmış dizidir. Yeni Türkü’nün yaptığı “Bana Bir Masal Anlat Baba” şarkısı jenerik müziğiydi. 

Şimdi bakılınca belki fazla ilgi çekmeyecek bir hikaye olan Süper Baba‘nın asıl önemli kozu oyuncularıydı.

Karadeniz kökenli olan Fiko ve ailesinin yaşadıkları da zaman zaman dizinin hikayesini oluşturan unsurlardı. 90’ların başında çocuk olanlar için apayrı bir yere sahip olan bu güzel dizinin en vurucu taraflarından birisi,  Süper Baba‘nın içinde yaşayan sıcak mahalle insanlarıyla birlikte asla yaşayamayacağımızı bilmeden daha umutlu ve etkilenmiş bir şekilde izlememizdi.

BİR DE BU BABAYA BAKIN

1998 yılında yayınlanmış Kemalettin Tuğcu’nun aynı adlı romanından ekranlara uyarlanan dizi. Şemsi İnkaya, Halil adlı gaddar üvey babayı canlandırmıştı. Dizide Lamia'nın başına gelen talihsiz olayları hatırladıkça hala hüzüleniriz. 2002 yılında Star TV'ye RTÜK tarafından 15 günlük kapatma cezası nedeniyle kısa bir süre Teleon'da yayınlanmış fakat 15 günlük cezasını bitirdikten sonra tekrar Star TV'de yayınlanmıştı.

BABALAR GÜNÜ HAKKINDA

Anneler Günü kadar eski olmasa da Babalar Günü'nün de 91 yıllık bir geçmişi var. Ama bazı tarihçiler, Babalar Günü'nün Antik Roma'da bile kutlamasının yapıldığını belirtiyorlar.

Haziran ayının 3. Pazarı olarak kutlanan Babalar gününün tarihçesi için elimizde iki farklı kaynak var. Bazı araştırmacılar tarih belirtmezken Babalar Günü'nün Batı Virginia'da ortaya çıktığını savunuyor. Bu araştırmacılar Batı Virginia'da yaşayan John Dowdy'nin annesi öldükten sonra onun yerini alan babası için böyle bir gün kutlanmasını istediğini söylüyor.

Diğer araştırmacılar ise, 1910 yılında Washington'daki John Bruce Dodd'un 6. Çocuğunun doğumu sırasında hayatını kaybeden annesinin ardından hayatını çocuklarına adayan babası William Smart'a özel bir gün armağan etmek amacıyla bu fikri ortaya attığını belirtiyorlar.

Küçük yaşta annesini kaybeden Dodd'u ve beş kardeşini, babaları William Jackson Smart büyütmüş. Babasının bir yandan çiftlikte çalışıp öte yandan altı çocuğa bakmasının zorluklarını farkeden Dodd, anneler günü kutlanırken babalar gününün olmayışını büyük bir haksızlık olarak nitelendirmiş. Hemen babasının doğum günü olan 5 Haziran'ın babalar günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış. Ama bu çalışmalar bir sonraki yılın 19 Mayıs'ına kadar sürmüş.

Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910'da Washington'ın Spokane şehrinde kutlanmıştır. Bu tarihten sonra ABD'nin diğer eyaletlerine yayılmıştır. Ancak Babalar Günü resmi olarak 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge'in desteğiyle kutlandı. 1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazar gününün Babalar günü olarak kutlayacağını açıklayan bir bildiri yayınladı.

Katoliklerin Babalar Günü'ne getirdikleri yorum ise diğer araştırmacılardan çok farklı. Onlar bu kutlamayı dini açıdan ele alıp Peygamberleri Hazreti İsa'nın babası anısına, Mart ayının 19'unu St. Joseph Günü adı altında babalarına armağan ediyorlar. Ülkemizde 80'li yılların sonlarına doğru kabul gören Babalar Günü, bu yıl da Haziran ayının üçüncü pazarına denk gelen 19 Haziran'da kutlanıyor.

MHP'DEN KUTLAMA Milliyetçi Hareket Partisi İzmir il başkanı Necat Karataş’ın Babalar Günü münasebeti ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.Karataş açıklamasında şunları söyledi; Babalar yerleri doldurulamayacak en değerli varlıklardır. Evlatlarını yaşama güvenle hazırlayan, en zor anlarımızda bize güç veren ve yol gösteren babalarımız hiçbir zaman unutulmamalıdır. Babalar, yerleri doldurulamayacak en değerli varlıklarımızdır. Büyük fedakarlık örneği olan babalar, yüce bir özveri ile evlatlarına ömür boyu maddi, manevi her türlü desteği veren, kendi mutluluğundan önce çocuklarının mutluluğunu düşünen büyük insanlardır. Karşılıksız sevgi ve emekle evlatlarını büyüten başta şehit babaları olmak üzere tüm babaların, Babalar Günü kutlu olsun.
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir