Vali Aksoy'dan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

TÜİK verilerine göre Diyarbakır’da 120 bin civarında engelli vatandaş bulununduğunu ifade eden Aksoy, Türkiye’de son 10 yıl içerisinde yapılan kanun değişiklikleriyle engelli vatandaşlara evde bakım ücreti verilmeye başlandığını anımsattı.

Vali Aksoy'dan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

İl Valisi Hüseyin Aksoy, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı.

Mesajında, engelli vatandaşların hakları, bu hakların korunarak, toplumsal yaşamdan kopmadan, dışlanmadan, herhangi bir ayırımcılığa maruz bırakılmadan yaşamalarını sürdürebilmelerinin Anayasanın ve devletin teminatı altında olduğunu belirten Vali Aksoy, TÜİK verilerine göre Diyarbakır’da 120 bin civarında engelli vatandaş bulununduğunu söyledi. Aksoy, Türkiye’de son 10 yıl içerisinde yapılan kanun değişiklikleriyle  engelli vatandaşlara evde bakım ücreti verilmeye başlandığını anımsattı.

Diyarbakır’da 14 bin 684 vatandaşın engelli bakım ücretini düzenli olarak aldığını açıklayan Vali Aksoy, şunları kaydetti:

BAKIM ÜCRETİ ALANLAR

"Engelliler için birçok sosyal organizasyonlar yapılmakta ve yapılmaya da devam edecektir. En önemlilerinden birisi de erişebilmektir. Onların istediği her şeye rahatlıkla ulaşabilmesi için elimizden gelenleri yapmak mecburiyetindeyiz. Bu anlamda, devletimize olduğu kadar halkımıza ve sivil toplum kuruluşlarımıza da görev düştüğünün bilinciyle hareket eden ve her zaman destek ve katkılarıyla engellilerimizin yanında olan tüm hayırsever kişi ve kuruluşlarımıza da teşekkür ediyorum. Engellilik sоsyаl hаyаtı еngеllеyеn bir kusur dеğil, dеstеklеnmеsi gеrеkеn bir durum оlаrаk kаbul еdilmеlidir. Bu nеdеnlе hеr fırsаttа оnlаrı kucаklаyаrаk еşit vе dеğеrli vаtаndаşlаr оlduklаrını göstеrmеliyiz."

Aksoy, çеşitli еngеllеrinе rаğmеn, hаyаt mücаdеlеsi vеrеn vе hаyаtlаrını оnurlu bir şеkildе gеçirmеk аdınа еkоnоmik vе sоsyаl hаyаtın içеrisindе оlаn еngеlli vаtаndаşlаrın kendileri için birеr güç kаynаğı olduğunu vurguladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz