Görüş Bildir

Van bombacısı adliyede

Van Emniyet Müdürlüğü 2 Nisan Polis Merkezi ve Polisevine yönelik düzenlenen bombalı saldırının faili PKK'lı terörist M.O. ve beraberindeki 2 şüpheli geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Van bombacısı adliyede

Van'da 17 Ağustos günü 2 Nisan Polis Merkezi'ne PKK'lı M.O, tarafından bombalı araç ile yapılan saldırıda 2 polis memuru şehit olurken, 2 sivil de yaşamını yitirmişti. Saldırıda ayrıca 71 kişi de yaralandı. Bombalı araçla saldırıyı gerçekleştiren PKK'lı terörist M.O. yaralı olarak ele geçirilirken, bu konudaki soruşturma derinleştirildi. Bu kapsamda bomba yerleştirilen aracın Van'ın Saray İlçesi'nden gasp edildiği ve Şırnak'ın Feraşin bölgesinde bomba yüklendiği de belirlenmişti.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALTINDA ADLİYEYE ÇIKARILDI

Yaralı olarak ele geçirilen M.O.'nun ifadesi doğrultusunda olayla ilgisi bulunduğu gerekçesiyle F.S. ve M.A. da gözaltına alındı. F.S.'nin 18 Nisan 2016'da Van'ın Hacıbekir Mahallesi'nde polis memuru Abdullah Delibaş'ın şehit olduğu çatışmaya karıştığı, M.A.'nın ise bombalı aracı 2 Nisan Polis Merkezi önünde patlatan M.O.'ya yardım yataklık ettiği belirlendi. 3 şüpheli emniyetteki sorgularının ardından bugün sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. 

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi