Van Gölü'ne girip serinliyor, halay çekip eğleniyorlar

Van Gölü'ne kıyısı bulunan Bitlis'in Ahlat ilçesinde her sabah toplanan 70 kişi, gölde serinledikten sonra sahilde türküler eşliğinde halay çekiyor.

Van Gölü'ne girip serinliyor, halay çekip eğleniyorlar

Van Gölü'ne kıyısı bulunan Bitlis'in Ahlat ilçesinde her sabah toplanan 70 kişi, gölde serinledikten sonra sahilde türküler eşliğinde eğleniyor.

Ahlat Öğretmenevinin bahçesinde sabah saatlerinde toplanan çoğunluğu 50 yaş üstü 70 kişi, önce gölde yüzerek serinliyor. Gölden çıktıktan sonra iskelede türküler eşliğinde halay çeken vatandaşlar, daha sonra kahvaltı yapıp sohbet ediyor.

"2-3 kişiyle başladık 70 kişiye ulaştık"

Behlül Şerefoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yıl önce başlattıkları etkinliği yazın her sabah düzenli şekilde sürdürdüklerini söyledi.

Sabah saat 07.00'de toplandıklarını ve saat 09.00'a kadar gölün tadını çıkardıklarını anlatan Şerefoğlu, şunları belirtti:

"Etkinliği 5 sene önce 2-3 arkadaşımızla başlatmıştık. Şimdi sayımız 70'e kadar çıktı. Van Gölü bizim için, Ahlat için çok önemli. Ben il dışında yaşıyorum. Ancak tüm yaz tatilimi burada geçiriyorum. Van Gölü’nün suyu oldukça temiz, berrak. Ne kadar uzağa gidersek gidelim dipteki kumu görebiliyoruz. Burada yosun yok, deniz anası yok. Bu güzelliği herkesin yaşamasını istiyoruz."

"Ahlat'ta dostluk, kardeşlik ve samimiyet vardır"

Etkinliğe katılan Gürbüz Gülsar da 5 yıldır yazları sürekli göle girdiğini ve bundan büyük keyif aldığını dile getirdi.

Sabahları bir araya gelen gruptakilerin büyük çoğunluğunun 50 yaş üstünde olduğunu aktaran Gülsar, ancak 7'den 70'e herkesin etkinliğe katılarak güzel zaman geçirdiğini belirtti. 

Halis Gülbahar da Ahlat'ın Van Gölü ve tarihi doku gibi iki önemli değeri bulunduğunu ifade ederek, "Ahlat'ta dostluk, kardeşlik ve samimiyet vardır. Ben dünyada birçok denizde yüzdüm. Suyun temizliği ve sıhhati yönünden hiçbir yerde bu güzelliğe rastlamadım. Bu güzelliklerin yanına dostluk ve samimiyeti ekleyince çok güzel zaman geçiriyoruz." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz