Görüş Bildir

Vatan sevgisini şiirle anlattı!

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde yaşayan 86 yaşındaki Abdurrahman Akbulut, yüreğindeki vatan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk sevgisini okuduğu şiirlerle dile getiriyor.

Vatan sevgisini şiirle anlattı!

Bismil ilçesinde bir mahallede eşi Latife Akbulut ile iki odalı müstakil bir evde yaşayan Akbulut, gençlik yıllarında vatani görevi olan askerliğini yaptıktan sonra şiire ilgi duydu.

Gençlik yıllarında özellikle vatan, İstiklal Savaşı ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anlatan şiirleri öğrenen ve yıllar geçmesine rağmen unutmayan Akbulut, ezberlediği şiirleri kimi zaman hayatını paylaştığı eşine kimi zaman da mahalle sakinlerine okuyor.

Akbulut, 1952 yılında İzmit'te askerlik yaptığını, 2 yıl sonra da terhis olup memleketine döndükten sonra şiir okumaya başladığını anımsattı.

Okuduğu şiirleri ezberlediğini, gençlik yıllarında çok zorluk çektiğini dile getiren Akbulut, başlık parası bulamadığı için eşiyle 3 yıl nişanlı kaldığını, sora çevresindekilerin yardımıyla evlenebildiğini, evliliğinden 8 çocuk sahibi olduklarını söyledi.

Fırında çalışarak 8 çocuğunu güçlükle büyüttüğünü dile getiren Akbulut, 8 çocuğunun farklı illerde görev yaptığını, eşiyle yalnız bir şekilde hayatlarını sürdürdüklerini belirtti.

- Atatürk sevgisi ölünceye kadar sürecek

Yaşlarının ilerlemesinden dolayı herhangi bir iş yapamadıklarını ifade eden Akbulut, Kaymakamlıkça her gün kendilerine ekmek ve yemek getirildiğini kaydetti.

Ezberlediği şiirleri unutmamak için sürekli tekrarladığını, torununa da okuduğu şiirleri ezberlettiği söyleyen Akbulut, şöyle devam etti:

"Atatürk'ün vefatı sırasında okuyordum. Atatürk 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıktı. Orada milleti topladı, kongre yaptı, 'memleket elden gidiyor' dedi. Millet dedi 'biz senin arkandayız'. Başka yere gitti, konuşma yaptı ve güç kuvvet aldı, herkese karşı geldi. 7 yaşındayken sınıfa girdiğimiz zaman 'bir dakikalık saygı duruşunda durun.' dediler. Saygı duruşunda bulunduk. 7 yaşında öğrenciyken 'Atatürk öldü' dediklerini hatırlıyorum. Ölünceye kadar da bende onun sevgisi olacaktır."

Mahalle sakinlerinden Azize Almas, Akbulut'un okuduğu şiirleri dinlemek için sürekli yaşlı çifti ziyarete geldiklerini söyledi.

Akbulut'un okuduğu şiirleriyle tüm mahallelinin gönlünde taht kurduğunu aktaran Almas, "Onun şiirleri için buradayız. Bize sürekli şiir okur. Kahvehane gibi toplanırız bu evin önünde. Askerlik, savaş, vatan, Mustafa Kemal Atatürk üzerine şiir söylüyor genelde. Çok güzel şiirler okuyor." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi