Görüş Bildir

Vatandaşın memnuniyeti

Bağlar Belediyesi, vatandaşlarla daha iyi iletişim kurulması, sorunların pratik yöntemlerle çözülmesi ve hizmetlerle ilgili memnuniyetin artırılması amacıyla belediye çalışanlarına yönelik olarak çeşitli konularda eğitim verilmesini kararlaştırdı.

Vatandaşın memnuniyeti

Halka ilişkilerden stres yönetimi ve nezaket kurallarına kadar 6 başlıkta verilecek eğitimle ilgili değerlendirmede bulunan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,”Belediye, vatandaşımızın sorunlarının kısa ve pratik yollarla  çözüm bulması gereken yerdir. Dolayısıyla hizmet yaparken vatandaşımızın işini kolaylaştırmalıyız. Bu amaçla çeşitli konularda hizmet içi eğitimler vereceğiz.” dedi.

Verimliliği Artırmak

Bağlar Belediyesi, vatandaşlarla  daha iyi iletişim kurulması, sorunların pratik yöntemlerle çözülmesi ve hizmetlerle ilgili memnuniyetin artırılması amacıyla belediye çalışanlarına yönelik  olarak çeşitli konularda eğitim verecek.

Belediye yönetimi tarafından “Belediyelere 5393 sayılı yasa ile verilen yetkiye istinaden mahalli müşterek ihtiyaçlara yönelik hizmet ürettiklerinden ve sürekli halk ile iletişim halinde bulunulduğundan, vatandaşlarımıza daha iyi hizmet anlayışı için bilimin ışığında belirlenen etkili iletişim tekniklerinin öğretilmesi, iş ve hayata tatbik edilmesi,işin bilinçli yapılması ve vatandaş memnuniyetini artırıcı tedbirlerin uygulanması zaruridir.” ifadeleriyle belediye birimlerine gönderilen  yazıda halkla ilişkiler,stres yönetimi,iletişim,görgü ve nezaket kuralları,ilk yardım,belediye mevzuatı,belediyemizin birimleri ve görev tanımları alanlarında çalışanlara eğitim verilmesi istendi.

“Bürokrasiyi Azaltın”

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, “hem mesai ,hem  millete hizmet yolunda  yol arkadaşlarımız “ olarak değerlendirdiği belediye çalışanlarından devlet kurumlarında şikayet konusu olan bürokrasiyi azaltmalarını, vatandaşların daha iyi hizmet alabilmesi için işlemleri kolaylaştırmalarını istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yerel yönetimlerde vatandaş memnuniyetine büyük önem verdiğini belirten Beyoğlu,”Liderimiz ve belediyecilikte en önemli referans noktamız olan sayın cumhurbaşkanımızın yerel yönetimlerle ilgili zaman zaman yaptığı uyarıları emir olarak telaki ediyoruz. Belediye, vatandaşımızın sorunlarının kısa ve pratik yollarla  çözüm bulması gereken yerdir. Dolayısıyla hizmet yaparken vatandaşımızın işini kolaylaştırmalıyız. Yüce dinimizin de buyurduğu gibi zorlaştıran değil,kolaylaştıran yol,yöntem ve söylemler kullanalım. Bu amaçla çeşitli konularda hizmet içi eğitimler vereceğiz.”dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi