Görüş Bildir

Yıpranan Kur'an-ı Kerimleri onarıyor

Kendini hayır işlerine adayan işçi emeklisi Cevher Karakeçili, camilerde bulunan ve vatandaşların getirdiği yıpranmış Kur'an-ı Kerimlerin onarımını yapıyor. Karakeçili "Vaktimin çoğunu evde bu işle uğraşarak geçiriyorum, insanların hayır duası bana yetiyor"

Yıpranan Kur'an-ı Kerimleri onarıyor

Şanlıurfa'da 76 yaşındaki işçi emeklisi Cevher Karakeçili, vaktinin büyük bölümünü yıpranmış Kur'an-ı Kerimlerin onarımına harcıyor.

Merkez Haliliye ilçesi Devteşti Mahallesi'nde yıllarca inşaatlarda çalışan Karakeçili, yaklaşık 15 yıl önce emekli oldu. Emekliliğinin ardından kendini hayır işlerine adayan Karakeçili, yıpranmış Kur'an-ı Kerimleri onarmaya başladı.

Camilerde bulunan ve vatandaşların getirdiği kutsal kitabın ciltlerini yenileyip onarımını yapan Karakeçili, 2 yılda yaklaşık bin Kur'an-ı Kerim'i onardı.

ONARIMLARINI YAPIYOR

Karakeçili, hayır işlerinin kendisini mutlu ettiğini, ömrünün geri kalanını bu şekilde geçirmeyi istediğini söyledi.

Emekliliğinin ardından camileri dolaşırken Kur'an-ı Kerim onarımı yapmaya karar verdiğini anlatan Karakeçili, "Bir süre sonra bu işlerle uğraştığımı duyan mahalleli, evlerindeki ve camilerdeki kitapları toplayıp bana getirmeye başladı. Ben de onları onarıp geri verdim. Vaktimin çoğunu evde bu işle uğraşarak geçiriyorum, insanların hayır duası bana yetiyor." diye konuştu.

Karakeçili, onarım masraflarını emekli maaşından karşıladığını kaydetti.

Vatandaşlardan Ayşe Demir de Karakeçili'nin çok önemli bir iş yaptığını belirterek, "Evdeki Kur'an-ı Kerim'i getirdim. Kısa sürede onardı. Allah kendisinden razı olsun." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi