Görüş Bildir

Yağmur felç etti!

Diyarbakır'da sağanak yağış tarlaları sular altınhda bırakırken, şehir merkezinde bazı araçlar arızalanıp yolda kaldı.

Yağmur felç etti!

DİYARBAKIR'da etkili olan sağanak yağış, su birikintilerine neden oldu. Arızalanan bazı araçlar yolda kalırken, üniversite köprüsünün altındaki tarlaları da su bastı.

TARLALAR SU ALTINDA

Kentte öğleden sonra etkili olan sağanak yağmur nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Fiskaya Mahallesi'ndeki üniversite köprüsünün üzeri ile bazı yollarda su birikintileri oluştu. Su birikintisinde güçlükle ilerleyen araçlardan bazıları arızalanıp yolda kaldı.

ARAÇLAR YOLDA KALDI

 Üniversite köprüsünün altında bulunan tarlaları da su bastı. Arızalanan araçlar, sahipleri tarafından itilerek su birikintilerinden çıkarılırken, tarla sahipleri de biriken suyu kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı.

MELİKAHMET GÖL OLDU

17 Mart’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile açılışı gerçekleşen Melikahmet caddesinde, bir yıl aradan sonra alt yapı sorunları baş gösterdi. Sağanak yağışlar sırasında biriken yağmur suları adeta caddeyi göle çevirdi. Hem yayaların hem esnafın hem de araçların zor anlar yaşadığı caddenin altyapısı tartışma konusu olurken, cadde adeta geçit vermez oldu. Her yağmur yağdığında aynı sorunu yaşadıklarını belirten cadde esnafı Büyükşehir Beldesine ve DİSKİ’ye gittiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını belirtti. Caddedeki altyapı sorununun biran önce çözüme kavuşturulmasını bekleyen cadde esnafı yetkililere çağrıda bulundu.

ŞEHİTLİK SULARA GÖMÜLDÜ

Yenişehir ilçesine bağlı Şehitlik semtindeki Yaradanakul Caddesi üzerinde bulunan bazı ev ve iş yerleri yoğun yağış sonrası su altında kaldı. Çevredekilerin haber vermesi ile bölgeye itfaiye ve DİSKİ ekipleri sevk edildi. Ekipler ev ve iş yerlerindeki yağmur sularını tahliye çalışmalarına başladı.

İş yeri su altında kalan Bahadır Dörtyaman, geçen sene de dükkanının su altında kaldığını söyledi. Dörtyaman, “Evlerimizi, komşularımızın evlerini, dükkanlarımızı, depolarımızı su bastı. Şikayette bulunduk, gelip hallettiler, sorunu çözmeye çalıştılar. Aynı sorun, bu yıl tekrarladı. Bütün mallarımızın hepsi çöpe gitti” dedi.

EVLERİ SU BASTI

Evini su basan vatandaşlardan Aziz Kuran ise, geçtiğimiz yıl da aynı sorunu yaşadığını kaydederek, “İkinci defa aynı olay başıma geliyor. İlk seferinde bu kadar çok değildi ama şimdi çok fazla su bastı. Evimdeki tüm eşyalar kullanılamaz hale geldi. Evde ne var ne yok her şey bitti. Rezil olduk, evsiz kaldık, sokakta kalacağız. Çok zengin insanlar da değiliz, kiraya bile çıkabilecek durumda değiliz, acılar içinde kaldık” diye konuştu.  Evini su basan bir diğer vatandaş Ömer Gül de, ikindi vakti yoğun yağış nedeni ile evlerini su bastığını, zararlarının giderilmesi için yetkililerden yardım istediklerini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi