Yağmur felç etti!

Diyarbakır’da gece başlayan ve etkisini sürdüren sağanak yağış trafik akışını olumsuz etkilerken, Bağlar’da kanalizasyon hattının tıkanması sonucu caddeler sular altında kaldı.

Yağmur felç etti!

Diyarbakır’da gece yarısında başlayan sağanak yağış etkisini sürdürürken, hava sıcaklığında 1 ila 3 derece düşüş bekleniyor. Sağanak yağış nedeniyle caddelerde su göletleri oluşurken, kent trafiği olumsuz etkilendi.

KANAL SUYU CADDELERE AKTI

Merkez Bağlar ilçesi Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığı’nın bulunduğu Karacadağ Caddesi üzerindeki kanalizasyon hattının tıkanması sonucu, Alipınar Mahallesi'ndeki caddeler sular altında kaldı. Yolda biriken su, hem yaya hem araç trafiğini olumsuz etkiledi. Yayalar, karşıdan karşıya geçmekte zorluk çektiği görüldü.  Yetkililere haber verilmesine rağmen olay yerine herhangi bir müdahalenin yapılmaması tepkilere neden oldu.

BİNADAN SIVA PARÇALARI DÜŞTÜ

Sağanak yağış Yenişehir ilçesi Ofis semtinde ise bir binanın dış cephesinden sıva parçalarının düşmesine neden oldu. Beton parçaları, Gevran Caddesi’ne çıkan sokakta park halindeki bir aracın üzerine düştü. Bazı araçlarda hasar meydana geldi.

YAĞMUR UYARISI YAPILDI

Diyarbakır, Bingöl ve Batman çevrelerinde kuvvetli yağmur, Muş ve Bitlis çevrelerinde ise karla karışık kuvvetli yağmur ve yoğun kar yağışı etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Samsun, Elazığ, Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Trabzon'un doğu ilçeleri, Rize çevreleri, Artvin'in kıyı kesimleri ile Diyarbakır, Bingöl ve Batman çevrelerinde kuvvetli yağmur, Muş ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur, yükseklerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı: Marmara'da biraz artacağı, iç ve doğu kesimlerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgâr: Genellikle kuzeyli, Güneydoğu Anadolu bölgesi ile yarın zamanla batı kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneybatısında kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı: Yağışların; Trabzon'un doğu ilçeleri, Rize çevreleri, Artvin'in kıyı kesimleri ile Diyarbakır, Bingöl ve Batman çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kuvvetli kar yağışı uyarısı: Yağışların Muş ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yüksekleri yoğun kar yağışı şeklinde (20 cm. ve üzeri) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelmesi muhtemel buzlanma, görüş mesafesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler