Görüş Bildir

Kuşadası'ndaki Yabancılar Türk yemekleriyle yarışıp lezzetleriyle şaşırttı

Kuşadası'nda oturan yabancılar, öğrendikleri Türk lezzetleriyle katıldıkları yarışmada, nefis tat ve sunumları ile jüriyi hayretler içinde bıraktı.

Kuşadası'ndaki Yabancılar Türk yemekleriyle yarışıp lezzetleriyle şaşırttı
Turizm Haftası için Kuşadası'nda Kaymakamlık, Belediye, Aşçılar Derneği ile Türkiye Aşçılar Federasyonunun oranizasyonuyla; yabancıların katılımıyla, 'Dünya Gözünden Türk Yemekleri Yarışması' düzenlendi. Ada Kültür Merkezi'ndeki yarışmaya Almanya, İngiltere, Rusya, Belçika, Brezilya, Bulgaristan, Belarus'tan gelip Kuşadası'na yerleşen yabancılar katıldı. Yaşadıkları süre içerisinde öğrendikleri Türk yemek ve pastaları ile yarışmaya katılanlar, otellerin genel müdürü, aşçı başları ve gurme yazarlardan oluşan jüriyi şaşkına çevirdi. Birçok Türk kadınının yapmakta zorlandığı, yetenek isteyen yemeklerin kıyasıya çekiştiği yarışmada, birinciliği Brezilyalı Mirella Seven 'Perde Pilavı' ile kazandı. Bulgaristanlı Anna Yaka 'Hünkarbeğendi' ile ikinciliği aldı. Üçüncülük ise 'mercimek köftesi' ile Alman Ulike Şenol'a gitti. Yarışmada 'kıymalı kabak dolması', 'güveçte karides', 'fırında biftek', 'turta', 'havuçlu pasta' ve diğer yemekler özel ödüller aldı.
JÜRİYİ ETKİLEME YARIŞI
Soğuk meze, ana yemek, tatlı veya pasta seçenekleriyle yarışmaya katılan 11 yarışmacı, jüriden yemek sunumu, yöresel reçete uygunluğu, yöresel ürün kullanımı ve yemek lezzeti konusunda puan aldı. Yemek sunumunda jüriyi etkilemek isteyen yarışmacıların bazıları yemeği tabakta Ay ve Yıldız şeklinde yaptı. Birinciliği alan Belarus'lu Anna Yaka'da Perde Pilavının fıstıkları ile Ay-Yıldız çizdi.
LEZZETLERİ HEP BİRLİKTE TATTILAR
Yemeklerinin lezzeti, sunumu için birbirileriyle yarışan yabancılar, jürinin değerlendirmesini yaptığı yemekleri birlikte tattı. Tüm yemekleri paylaşarak yiyen katılımcıların bu tavrı büyük alkış aldı. Basın mensuplarının yemek tarifini istediği Anna Yaka, Hünkarbeğendinin tarifini internetten indirdiğini, bu yemeği çok sevdiği için sık sık yaptığını söyledi.
KENT KÜLTÜRÜNE KATKI
Yarışma Jürisi Başkanı ve Aşçılar Derneği Başkanı Uğur Apak'ta hazırlanan yemeklerin çok büyük emek gerektirdiğini belirterek "jüri olarak puanlar verdik ama en büyük puanı yarışmacıların medeni cesaretine verdik" dedi. Yarışma Jürisi üyesi ve Maxima Paradise Resort Otel Genel Müdürü Şinasi Akçay ise, şöyle konuştu:
"Bu tür etkinlikler bir araya gelmek, kent kültürüne katkı sunmak, yeni ufuklara yelken açmak için çok ciddi bahanelerdir. Ülkemizde, bizimle birlikte yaşamayı kabul eden dostlarımızla geliştirilen bu yarışmada birlikte olduk. Kesinlikle yemeklerle ilgili ahkam kesmedik. Önemli olan birlikte kent kültürüne katkıda bulunmak, dostluk ve kardeşliği dayanışmayı geliştirmektir." 
Yarışmada birinciye; 2 kişilik Yunanistan'ın Sisam adasında 3 günlük tatil, ikinciye 2 kişilik Kuşadası'nda 5 yıldızlı otelde 3 gün tatil verilirken; üçüncü ise lüks  balık restoranında akşam yemeği kazandı. 

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi