Görüş Bildir

Yaptığı sanatla İslam dininin güzelliklerini anlatıyor

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü mezunu İzzettin Kuday, yaptığı sanatla İslam’ın güzelliklerini anlatıyor.

Yaptığı sanatla İslam dininin güzelliklerini anlatıyor

Son zamanlarda İslam’ın dünyaya güzel tanıtılmadığı için Arapça harfleri yaptığı tablolarda anlamlandıran sanatçı Kuday, Atatürk Mahallesi'nde çalıştığı kafede yaptığı ahşap oyma, mermer üzerinde çalışarak heykel yapma, polyester üzerine kabartma, yağlı boya çalışmaları ve çeşitli müzik aletlerinin üzerinde içinde Arapça harflerin yer aldığı desenler çiziyor.

İSLAM DİNİN GÜZELLİKLERİNİ ANLATIYOR

İslamiyet’in yanlış tanıtılmasına sanatsal olarak tepki gösteren Kuday, yaptığı her çalışmada İslamiyet’in güzelliklerini çalıştığı kafede ve sosyal medyada paylaşarak sergilemeye çalışıyor.

Kuday, Arapça harfleri kullanmaya çalışırken İslam dinini güzel tanıtmaya çalıştıklarını belirtti.

Kuday, şunları söyledi:

"Hem İslam dinini güzel tanıtmaya, hem Allah korkusunu göstermeye, kötülüklerin çoğaldığı bu dünyada yani izzetin, nefsin kalmadığı bu dünyada Allah korkusunu göstermeye çalışıyorum. Amacım bunu sanatla yapmak. Çünkü elimden bu geliyor. Tepki aldım. Arapça harfleri soyutlamaya çalıştığım için bazen bir bayana benzer bazen de bir hayvana benzettiği için tepki aldığım olmuştur. Bunun açıklamasını yaptığım zaman o tepki geri çekiliyor hak veriliyor bana."

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi