Yaralı uzman şehit düştü!

PKK'lıların yol yapım çalışmasında emniyeti sağlayan güvenlik güçlerine yönelik saldırıda yaralanan Uzman Çavuş Emre Dut, tedavi gördüğü hastanede şehit düştü.

Yaralı uzman şehit düştü!

Siirt'te  PKK'nın saldırısında yaralanan Uzman Çavuş Emre Dut, tedavi gördüğü Siirt Devlet Hastanesinde şehit oldu.

Siirt'te 30 Mart'ta yol yapım çalışmasında emniyeti sağlayan güvenlik güçlerine PKK'lılarca düzenlenen saldırıda yaralanan ve Siirt Devlet Hastanesine kaldırılan Uzman Çavuş Dut (25), tedavi gördüğü hastanede şehit düştü.

TEDAVİ GÖRÜYORDU

Ormanardı köyü mevkisindeki yol yapım çalışmasında emniyeti sağlayan güvenlik güçlerine teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda güvenlik korucuları Abdullah Yüztaş, Mehmet Eren, Mehmet Oktay, Sıddık Ertan, Seyfettin Başkurt ve Nevzat Gökçe şehit düşmüş, 3 güvenlik korucusu ve 4 asker yaralanmıştı.  Saldırının ardından bölgede başlatılan geniş çaplı operasyonda 5 örgüt üyesi etkisiz hale getirilmişti.

ŞEHİT ATEŞİ KONYA'DA

Bekar olan şehit Uzman Çavuş Dut'un memleketi Konya'nın Ereğli ilçesindeki baba evine ateş düştü.  Şehit Dut'un Ereğli'deki baba evine ise Türk bayrakları asıldı. Şehit Dut'un, kendisi gibi asker olan kardeşi Akil Dut'un da Afrin'de görev yaptığı öğrenildi.

ŞEHİRDE CENAZE TÖRENİ

Şehit  Dut için Siirt'te tören düzenlendi.

Siirt Devlet Hastanesinden alınan şehit Dut'un cenazesi, ambulans ile İl Jandarma Komutanlığına götürüldü.

Buradaki törene, şehidin yakınlarının yanı sıra Vali Ali Fuat Atik, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Siirt 3. Komando Tugay Komutan Vekili Albay Oğuzhan Pehlivan, Siirt Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, İl Jandarma Komutanı Albay Kemal Benek; siyasi partiler, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, güvenlik korucuları ve vatandaşlar katıldı.

Şehit Dut'un Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu, öz geçmişi okundu. Bekar olan şehit Dut'un cenazesinin ambulansa götürülmesi sırasında vatandaşlar Türkçe ve Arapça "Damat Emre" diyerek salavatlar getirdi. İl Müftüsü Faruk Arvas'ın okuduğu duanın ardından ambulansa konulan şehidin naaşı, helikopter ile Batman'a gönderildi. Dut'un cenazesi memleketi Konya'ya getirildi. Dut'un cenazesi bugün öğle namazını müteakip Meydanbaşı Mahalle Mezarlığı'nda defnedilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz