Yaş 64, Doğum Tarihi 2018

Halime Sökmen, ilaçlarını almak için gittiği eczanede 2018 doğumlu olduğunu öğrenince şok oldu.

Yaş 64, Doğum Tarihi 2018

Van'ın Çaldıran İlçesi'nde yaşayan 64 yaşındaki 9 çocuk 7 torun sahibi Halime Sökmen, ilaçlarını almak için gittiği eczanede 2018 doğumlu olduğunu öğrenince şok oldu. Bu nedenle ilaç alamayan tansiyon ve şeker hastası Sökmen, 20 gündür mağdur oldu. Ailenin en büyük çocuğu Mehmet Sökmen, önce kendilerine kamera şakası yapıldığını sandığını belirterek, "Lütfen biri bu yanlışlığı düzeltsin. Annemin durumu giderek kötüleşiyor. Yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.

Çaldıran İlçesi'ne bağlı Toprakseven Köyü'nde yaşayan Ali Sökmen hastalanan eşi Halime Sökmen'in ilaçlarını almak için eczaneye gitti. Ancak eczacı, Ali Sökmen'e eşinin 2018 doğumlu gözüktüğünü ve bu nedenle ilaç veremeyeceğini söyledi. Önce kendisine şaka yapıldığını zanneden Sökmen, daha sonra olayın gerçek olduğunu anladı. Eczacının yönlendirmesi üzerine Yeşilkart bürosuna giden Sökmen'in yakınları bir sonuç alamadı. Sökmen tekrar eczaneye dönerken, hatanın da yeşil kartlıların Genel Sağlık Sigortası'na geçirilşi sırasında yapılmış olabileceği belirtildi.

20 GÜNDÜR İLAÇ ALAMADIK

Aile bu hatanın düzeltilmesi için çaba harcarken, yapılan yanlışlık nedeniyle Ali Sökmen 20 gündür tansiyon ve şeker hastası olan eşinin ilaçlarını alamadıklarını söyledi. Sökmen şöyle dedi:

"Ben Yeşil Kart Bürosu'na gittim. Yapılan bir hata yüzünden 20 gündür şeker, tansiyon ve kolesterol hastası olan eşimin ilaçlarını alamıyorum. 'Bu hatayı düzeltin' dememe rağmen bir sonuç alamadım. İlaçları kendi paramızla alacak imkanımız da yoktur. Şimdi ne yapacağımızı bilmiyoruz. Çok mağduruz. Eşimin acil bir rahatsızlığı olursa ne yapacağız. Bu yanlışlığın düzeltilmesini istiyoruz."

GÖZÜNDE DE RAHATSIZLIK BAŞLAMIŞ

Türkçe bilmeyen Halime Sökmen ise ilaçlarını kullanamadığı için tansiyonunun sürekli yükseldiğini ve bu nedenle gözünde de rahatsızlık başladığını söyledi. Yapılan hata nedeniyle mağdur olduğunu belirten Sökmen, hastalıkları daha fazla ilerlemeden bu hatanın düzeltilmesini istedi.

NÜFUSTA 1948 DOĞUMLU

Sökmen'in en büyük çocuğu 37 yaşındaki Mehmet Sökmen ise, bu olayın ardından annesinin evrakını alıp kurumlara götürdüğünü söyledi. Nüfus Müdürlüğü'nden aldığı kayıt örnekleri ve yeşil kartında annesinin 1948 doğumlu yazdığını belirten Mehmet Sökmen şöyle konuştu:

"Annemin 9 çocuğu ve 7 torunu var. Bu olay başımıza geldiğinde ilk önce kamera şakası zannettik. Birisinin bize 'Size şaka yaptık' demesini bekledik. Fakat sora yapılan bir hata nedeniyle bu olayın gerçekleştiğini anladık. Lütfen biri bu yanlışlığı düzeltsin. Annemin durumu hiç iyi değil. Annem giderek kötüleşiyor. Yetkililerden yardım bekliyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz