Yaşlıları yalnız bırakmıyorlar!

Bismil İlçe Belediyesi Hasta ve Yaşlı Evde Bakım Hizmeti Ekibi ilçedeki yaşlı vatandaşları yalnız bırakmıyor. Ekip, yaşlıların tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.

Yaşlıları yalnız bırakmıyorlar!

Tahir KARAKEÇİ

DİYARBAKIR-Sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında faaliyetlerini sürdüren Bismil Belediyesi, evde bakım hizmetine ihtiyaç duyan hasta ve yaşlılara ulaşarak, sıcak yemek, hastane refakati, temizlik ve kişisel bakım hizmetleri veriyor. Belediyenin Hasta ve Yaşlı Evde Bakım Hizmeti Ekibi, kişisel bakımını sağlayamayan bireylerin, kişisel bakımlarını gerçekleştirip, hastaların yaşadıkları ortamı sağlık koşullarına uygun hale getirerek, evlerinde her türlü temizlik, bakım, onarım ve tadilat işlerini gerçekleştiriyor.

YAŞLILARA EVDE BAKIM      

Kişisel bakım ve temizlikten sonra, evi baştan aşağıya kontrol ederek arızalı ve kullanılmayan yerleri elden geçirerek hazır hale getiren ekipler, özellikle sağlık koşulara uymayan ve kullanılamayacak durumda olan eşyaları imha ederek yenileri ile evi baştan aşağı değiştiriyorlar. Evde bakım personeli tarafından gerçekleştirilen hizmetler kapsamında, vatandaşların kişisel bakım ve ev temizliği yapılıyor. Temizlik hizmeti ise, temizliğini yapmakta zorlanan vatandaşın ihtiyacına göre gerçekleştirilirken, evlere ilaçlama da yapılarak, hijyenik hala gelmesi sağlanıyor. İlçede son 4 ayda yaklaşık 1000 aileye temizlik, bakım onarım ve kişisel bakım hizmeti verildi. Ayrıca hastanede işi olan vatandaşlara araç göndererek, ulaşım ihtiyaçlarını da karşılıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz