Yaz Kuran kurslarında bu yılki tema 'sevgi'

SAMSUN İl Müftüsü Veysel Çakı, il genelinde 3 bin 100 Kuran kursunda, 10 bin 700 öğrenci ile bu yaz eğitim yapıldığını belirterek "Bu yıl yaz Kuran-ı Kerim kurslarında sevgi teması çerçevesinde eğitim ve öğretim hizmetleri yürütülmektedir" dedi.

Yaz Kuran kurslarında bu yılki tema 'sevgi'
Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, il genelinde cami ve Kuran-ı Kerim kurslarında gerçekleştirilen yaz Kuran kurslarıyla ilgili bilgi verdi. Bu yılki yaz Kuran kurslarının 20 Haziran itibariyle başladığını belirten Müftü Çakı şunları söyledi:
"Okullar yaz tatiline girdikten kısa bir süre sonra ülkemiz genelinde tüm camilerimizde ve Kuran-ı Kerim kurslarımızda yaz Kuran-ı Kerim kursları 20 Haziran itibariyle başladı. Binlerce din görevlimiz ile bu mekanlarda çağdaş eğitim metotlarına uygun olarak çocuklarımızın Kuran-ı Kerim eğitim almaları için büyük bir seferberlik başlatıyoruz.   Samsun merkez ve ilçelerinde cami ve Kuran-ı Kerim kurslarımız dahil olmak üzere toplam 3 bin 100 kuran kursunda 10 bin 700 öğrenci ile bu yıl yaz Kuran-ı Kerim kursu eğitimi yapılmaktadır. Bu yıl yaz Kuran-ı Kerim kurslarında 'sevgi' teması çerçevesinde eğitim ve öğretim hizmetleri yürütülmektedir. Dersler işlenirken Kuran ve din eğitiminin yanında Allah ve peygamber sevgisi, anne ve baba sevgisi, akraba ve komşu sevgisi, özet olarak insan sevgisi gibi konular ayet ve hadis mealleri ile birlikte işlenmekte ve çocuklarımıza dinimizin sevgi anlayışı kazandırılmaya çalışılmaktadır."  
DHA

Kaynak: DHA