Görüş Bildir

Yazdıklarını dikerek bir araya getirdi

Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Gökyazı köyünde yaşayan ilkokul mezunu 64 yaşındaki Cezayir Yıldız, 13 yıldır kaleme aldığı yazıları, maddi imkansızlıklar nedeniyle bastıramayınca iğne ve iplikle dikerek bir araya getirdi.

Yazdıklarını dikerek bir araya getirdi

Yıldız, farklı illerde 40 yıl inşaatta çalıştıktan sonra 13 yıldır boş zamanlarında köyde evinin bahçesinde duygularını yansıttığı sayfalarla hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

10 çocuk babası Yıldız, aşk ve kahramanlık hikayelerinden esinlenerek 8 bölüm olarak kaleme aldığı yazılarını, maddi imkansızlıklar nedeniyle bastıramayınca iğne ve iplik kullanarak birleştirdi.

- "Eserlerimi bastırmak istiyorum"

Yıldız, maddi imkansızlıklar nedeniyle ilkokuldan sonra eğitimini sürdüremediğini anlattı. Okumayı çok sevdiğini belirten Yıldız, şöyle devam etti:

"Ben okumaya aşıktım, yazmaya da aşığım. 13 yılda 70 ve 100 sayfadan oluşan 8 bölüm yazdım. İlkokul mezunuyum. İlkokuldan sonra imkan olmadığı için okuyamadım. 40 yıl inşaatta çalıştım. Türkiye'nin her ilini gezdim ve gördüm. Hayallerimi yazdığım sayfaları iğne ve iplikle dikerek kitap haline getirdim. Sponsor bulursam kitaplarımı bastıracağım. Eserlerimi bastırmak istiyorum."

- "Defter ve kağıtlara aşığım"

Köyde bakkal işlettiğini ve başka bir gelirinin olmadığını aktaran Yıldız, "Boş zamanlarımda evin önünde ve dükkanda oturup yazı yazıyorum. Eserlerimde yaşanmış olayları ele alıyorum. Ayrıca, aşk ve cenk hikayeleri de yazıyorum. Kitap yazmaya devam edeceğim. Derdimi kalemle defterlere döküyorum. Defter ve kağıtlara aşığım." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi