Yemekte Buluştular

Diyarbakır Valiliğince 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla, şehit yakınları ve gaziler için program düzenlendi.

Yemekte Buluştular

Vali Hüseyin Aksoy, bir düğün salonunda verilen yemekte yaptığı konuşmada, bu anlamlı günde Diyarbakır'daki şehit yakınları ve gazilerle bir araya gelmek istediklerini söyledi.

Bugün Türk bayrağı altında hür ve bağımsız yaşanmasını şehitlere borçlu olduklarını vurgulayan Aksoy, şehitlerin kanlarıyla sulanan ve onlardan devraldıkları vatanı, kendilerinden sonraki kuşaklara aktarmanın görev ve sorumlulukları olduğunu belirtti.

"Şehit aileleri bize emanettir. O emanete her zaman sahip çıkmak için devlet olarak, devletin buradaki kurumları olarak büyük gayret içindeyiz." diyen Aksoy, şunları kaydetti:

ŞEHİT AİLELERİYLE

"Şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin bir sorunu varsa bu bizim en öncelikli sorunumuz olacaktır. Kurumlarımız da bu sorunun giderilmesi konusunda büyük hassasiyetle çalışacak ve çalışmaya devam edecektir. Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda, terörle mücadelede, milli iradeye sahip çıkmada, 15 Temmuz'da ve birçok noktada bu ülkenini birliği ve dirliği için mücadele eden, kanlarını akıtan şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum."

Şehit ve gazi çocuklarına hediyelerin verildiği program, Yenişehir İlçe Müftüsü Şevket Dilmaç'ın okuduğu duanın ardından sona erdi.

Programa, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cumali Atilla, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, vali yardımcıları, kaymakamlar, şehit yakınları, gaziler ve davetliler katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz