Yeni evli çiftin evi yandı

Eşyaları kullanılamaz hale gelen yeni evli çift yetkililerden yardım istedi.

Yeni evli çiftin evi yandı

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki bir binanın zemin katında bulunan dairede çıkan yangında 20 gün önce evlenen çiftin eşyaları kül oldu.

Edinilen bilgiye göre, Şeyh Şamil Mahallesi 514. Sokak Almas Apartmanının zemin katındaki Berivan ve Ercan Güner çiftinin evde olmadığı saatte iddiaya göre bacadan kıvılcım düşmesi sonucu yangın çıktı. Kısa sürede evi saran alevleri gören genç çiftin komşuları durumu itfaiyeye haber verdi. İtfaiye ekipleri yangını uzun uğraşlar sonucu yangın söndürürken, genç çiftin yeni aldıkları eşyalar küle döndü.

Damadın annesi Hamide Güner, yangının akşam saat 18 sıralarında çıktığını komşuların haber vermesi ile öğrendiğini söyledi.

“ÇOK PERİŞANIZ, YETKİLİLERDEN YADIM BEKLİYORUZ”

Yangın haberini alır almaz oğlunun evine koşa koşa geldiğini ifade eden anne Güner, “Geldiğimde evden alevler yükseliyordu. Aklım başımdan gitti. Oğlumu 20 gün önce evlendirdim. Bütün eşyaları borçla aldım onlara. Benim kendi evimde 2 odalı. Zor şartlar altında yaşıyoruz. Şimdi bu çocuklarım nerede kalacak? Yetkililerden yardım bekliyoruz. Çok perişanız. Olum kirada oturuyor” dedi.

Yangın sırasında kendisinin işte eşinin ise hasta olan annesini ziyarete gittiğini belirten damat Ercan Güner, şöyle dedi:

“Yangını ben görmedim. Ben o saate işteydim. Eşimde annesi rahatsız olduğu için ziyaret gitmişti. Komşuların haber vermesi üzerine geldim. Geldiğimde ev bu hale gelmişti. Yangın bacadan çıkmış. İtfaiye ekipleri bize öyle dedi. Yıllık baca temizliği yapılmadığı için yangın çıkmış olabilir. Binada bir yıldır doğalgaz çekilmiş ama 2 daire dışında kimse kullanmıyor.  15-20 bin arasında evde zarar var. Şuan çok mağduruz. Kalacak yerimiz de yok. annemlerin evi de 2 oda tektir. Nasıl yapacağız bilmiyorum.”

Kaynak: Diyarbakır Söz