Görüş Bildir

Yeni KHK kararları Resmi Gazete'de

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) 672, 673 sayılı Resmi Gazete'de yayınlandı. İşte son dakika kamudan uzaklaştırılanlar ve detaylar haberimizde

Yeni KHK kararları Resmi Gazete'de

Resmi Gazete 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamuda görevli çok sayıda kişinin görevden uzaklaştırıldığını açıkladı. KHK kamudan çıkarılan listesi yayınlandı mı sorusu da Resmi Gazete’de yer alan KHK’ya göre sıkça merak edildi.  Böylece kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde olan ve aralarında Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve kamu kurumlarındaki memurların arasında görevden çıkartılan liste de son dakika Resmi Gazete’deki yerini aldı. 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında terör örgütü yandaşı ve devletin milli güçlerine karşı taraf olma hükmünde yer alan gelişmeleri diyarbakırsoz olarak araştırdık.  Öte yandan KHK 673 sayılı hükmünde kendi kararlarınca emekli olan hakim ve savcıya da mesleğe geri dönme hakkı tanındı.

673 sayılı kanun hükmüne göre; kendi isteği ile mesketen emekli olan hakim ve savcıların, kararnamenin yayınlandığı tarihten sonra iki ay süreyle başvurmaları halinde mesleğe geri dönecekleri açıklandı.  673 numaralı KHK ile, ceza infaz kurumları ve tutukevleri izleme kurullarının başkan ve üyelerinin görevleri de 10 gün içinde sona erecek.  Öte yandan yurt dışında bulunan FETÖ yandaşı cemaat okullarının diplomaları iptal edilirken, 158 öğrencinin öğrencilik hakları sonlandırıldı.  FETÖ yandaşı olarak aranan kişilerin eşlerinin de yurt dışı yasağı kapsamında pasaportlarına el konulabilineceği de belirtildi. Kararnameyle 7 bin 669 Emniyet Müdürlüğü çalışanı ihraç edilirken, Jandarma Genel Komutanlığı'na mensup 323 kişi uzaklaştırıldı

KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME (KHK)

OHAL kapsamında kamu personeline yönelik alınan önlemlere dair 672 sayılı kararlar açıklandı.

Kamudan çıkarılanlar arasında 7 bin 669 emniyet, 323  jandarma ve 2 Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli ve  24 merkez valisi de  bulunuyor.Bu kişilerin, birinci fıkra gereğince kamu görevinden, Emniyet Genel  Müdürlüğü'nden, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan ve Sahil Güvenlik  Komutanlığı'ndan çıkarılan kişilerin, mahkumiyet kararı aranmaksızın, rütbe  ve/veya memuriyetleri alındığı ve bu kişilerin görev yaptıkları teşkilata yeniden  kabul edilmeyecekleri, bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemeyecekleri,  doğrudan veya dolaylı olarak görevlendirilemeyecekleri, bunların uhdelerinde  bulunan her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, yönetim kurulu, denetim  kurulu, tasfiye kurulu üyeliği ve sair görevleri de sona ermiş sayılacağı  bildirildi.

Bunların silah ruhsatları, gemi adamlığına ilişkin belgelerinin ve  pilot lisanslarının iptal edileceği ve bu kişilerin oturdukları kamu  konutlarından veya vakıf lojmanlarından 15 gün içinde tahliye edileceği  belirtildi.Bu kişiler özel güvenlik şirketlerinin kurucusu, ortağı ve çalışanı  olamayacak, bu kişiler hakkında ilgili bakanlık ve kurumlarca ilgili pasaport  birimine derhal bildirimde bulunulacak. Bu bildirim üzerine ilgili pasaport  birimlerince pasaportlar iptal edilecek.

672 NOLU KARARNAME (pdf)

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir