Yerli elektro gitar üreticisinden "barış çağrısı"

Bitlis'in Hizan ilçesinde ürettiği elektro gitarları 11 ülkeye ihraç eden Faruk Yılmaz, "silah üretimine hayır, gitar üretimine evet" sloganıyla dünyaya barış mesajı veriyor.

Yerli elektro gitar üreticisinden

 Bitlis'in Hizan ilçesinde ürettiği elektro gitarları 11 ülkeye ihraç eden Faruk Yılmaz, "silah üretimine hayır, gitar üretimine evet" sloganıyla dünyaya barış mesajı veriyor.

>Hizan'daki ceviz ağaçlarından rock yıldızlarının kullandığı elektro gitarlar üreten ve bu gitarları 11 ülkeye satıyor. "Silah üretimine hayır, gitar üretimine evet" sloganıyla yola çıkan Yılmaz, insanları müziğin evrensel dilinde buluşturmayı hedefliyor.

>Yılmaz,   4 yıl öncesine kadar ilçedeki ceviz ağaçlarından silah dipçiği ürettiğini belirtti.

>Savaşlara neden olan ve insan ölümlerine yol açan silahlarla bir yere varılamayacağı düşüncesiyle elektro gitar yapımına başladığını anlatan Yılmaz, "Dipçik yaptığım ilk yıllarda bana, 'ne iş yapıyorsun?' dediklerinde işimi utanarak söylüyordum. İnsanları müziğin evrensel dilinde buluşturmak adına elektro gitar üretmek beni daha çok mutlu ediyor" dedi.

>Yerli elektro gitar üreticisi

>Yılmaz, dünyanın birçok yerinde, özellikle de Ortadoğu'da yaşanan savaşlara dikkati çekerek, Türkiye'de de uzun yıllar devam eden olayların çözüm sürecinin geldiği aşamada son bulduğunu söyledi.

>Dünyada sadece İngiltere ve Kanada ile kendi ilçelerinde yetişen "Black walnut" türü ceviz ağaçlarının silah dipçiği yapımında kullanıldığına işaret eden Yılmaz, "Bu ağaçları dipçik yapmak için heba ettiler, kesip biçtiler. Bu anlamda benim gibi düşünen çok sayıda insan olduğunu biliyorum. Bu güzel ağaçları, dipçik haline getirmektense müzik aleti yapmak çok daha güzel olur" dedi.

>Ürettiği elektro gitarları Amerika, Kanada, Avustralya başta olmak üzere 11 ülkeye ihraç ettiğini anlatan Yılmaz, bu yıl Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'na (DAKA) sunacağı projeyle seri üretime geçmeyi hedeflediğini kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz