Yetimler Vakfından yetimlere et yardımı

Yetim, Öksüz ve Mağdurlar ile Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Vakfı (Yetimler Vakfı) yetimlere yönelik yardım çalışmaları devam ediyor.

Yetimler Vakfından yetimlere et yardımı

Yetimler Vakfı Bağlar Komisyon Temcilisi Vedat Bilge, bir ay içersinde toplam 10 hayırseverin verdiği yardımlar sayesinde yüzlerce yetim ailenin evine et gireceğini söyledi.

Bilge, "Şu an kurban eti yardımında bulunmak için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bu ay içerisinde toplam 10 hayırsever tarafından yetimler için bize kestirilmesi için vekâlet verilen kurbanları kestik.  Onları Diyarbakır merkezde 175; Bismil, Hani ve Kulp gibi ilçelerde ise 250 yetim aileye bu kurbanları dağıtacağız.

YETİMLERE ET DAĞITILDI

Biz, düzenli olarak hayırseverlerden almış olduğumuz yardımları, kurbanları ve kurbanlar dışında gelen diğer yardımları düzenli olarak yetimlere dağıtıyoruz. O yetimleri sevindiriyoruz. Şu anda toplumda yetimi olan birçok aile var. Biliyoruz ki ayda bir veya yılda bir bir evine et girmiyor bu ailelerin. Ama bu hayırsever vatandaşlarımızın yapmış olduğu yardımlardan dolayı ayda bir sefer de olsa düzenli olarak o yetim ailelere götürüp yetim çocukların et yemesi için bir çalışma yapıyoruz.” dedi.

Yardımların devam edilebilmesi için hayırseverlerin düzenli olarak katkıda bulunması gerektiğini ifade eden Bilge, bu hayırlı işlerin ecrinin Allah tarafından verileceğini, dolayısıyla herkesin çevresindeki ihtiyaç sahiplerini düşünmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz