Yetimler yararına konser…

Yetim-Der Genel Başkanı Fikri Karavil "Yetimler yararına düzenlenecek konsere halkımızı bekliyoruz"

Yetimler yararına konser…

Yetim, Öksüz ve Mağdurlar ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yetim-Der), yetimlere katkı sunabilmek adına Diyarbakır'da 26 Mart'ta konser düzenleyecek.

Ender Tekin, Muzaffer Gürler, Selami Güneş, Bilal Güler, Mustafa Altuntop, Mehmet Ali Oğuz ve Grup Tillo'nun sahne alacağı konser, 26 Mart Pazar günü Seyrantepe Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşecek.

Basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelerek konu hakkında bilgilendirmede bulunan Yetim-Der Genel Başkanı Fikri Karavil, konserden elde edilecek gelirin yetimlere verileceğini söyledi. Yetim çocuklara yalnız olmadıklarını hissettirmek, hayata ve insana dair pozitif düşünceler kazandırmak ve yüzlerinde bir gülümseme oluşturmanın temel amaçları olduğunu ifade eden Karavil, yetimler yararına düzenlenecek ilahi konserine herkesin katılması gerektiğini belirtti.

600 BİN YETİM ÇOCUK

Türkiye’de 600 bin yetim çocuğun olduğunu dile getiren Karavil, “Yaşadığımız dünya coğrafyasında maalesef her gün karşılaştığımız tablolar genelde acı ve yürek parçalayıcı. Yaşanan savaşlar, işlenen katliamlar ve doğal afetler neticesinde birçok insan dünyadan göçüp giderken, geride de bir yetim topluluğu bırakmaktadır. Son verilere göre, dünyada 400 milyonu aşkın yetim mevcut olup, Türkiye'de bu rakam 600 bin civarındadır. Maalesef yaşananlar bu sayıyı her geçen gün daha da artırmaktadır. Bölgemizde yaşanan olaylardan etkilenmekte olup, özellikle de Suriye'den göç edip hususen bölgeye yerleşen muhacir kardeşlerimizin artan sayısı ve yetim kalmış çocuklarla büyük bir trajediye şahitlik etmektedir. Başta inancımız, sonrasında da insaniyet namına bu kimsesizlere sahip çıkmak büyük bir hayır ve erdemli bir tavır olacaktır.” dedi.

HAYIRSEVER DESTEĞİ

Yetim-Der olarak 2009 yılından itibaren faaliyetlerde bulunduklarını hatırlatan Karavil, “Bizler başta yetimler olmak üzere kimsesiz ve muhtaç sahibi insanlarımıza ulaşabildiğimiz ve imkânlarımızın elverdiği ölçüde umut olabilmek için yola çıkmış bir hayır kervanıyız. Ancak bu faaliyetleri yürütürken en önemli konu maddi imkânlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu imkânlara sahip olup yetim kardeşlerimizin ihtiyaç ve sıkıntılarına çare olabilmek için de hayırsever halkımıza başvurmakta ve desteklerini beklemekteyiz. Bu anlamda toplumda bir yetim şuuru ve hassasiyeti oluşturmak için konser etkinliği düzenleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Yetimlerin mutlu ve başarılı bir tablo sergilemelerini arzu etmekteyiz”

Kaynak: Diyarbakır Söz