Görüş Bildir

Yıldırım’dan bizzat davet!

Başbakan Binali Yıldırım, MHP lideri Bahçeli’yi arayarak Yenikapı mitingine bizzat davet etti. Yıldırım’ın CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun gelmeyeceğini beyan etmesinden ötürü CHP’yi aramadığı öğrenildi.

Yıldırım’dan bizzat davet!

Başbakan Binali Yıldırım, MHP lideri Bahçeli’yi arayarak Yenikapı mitingine bizzat davet etti. Yıldırım’ın CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun gelmeyeceğini beyan etmesinden ötürü CHP’yi aramadığı öğrenildi.

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanan Ak Parti MYK 2 saat, MKYK toplantısı da 5.5 saat sürdü ve toplantıda son çıkarılan KHK’lar, 15 Temmuz süreci, 14 Ağustos’taki Ak Parti’nin kuruluş yıl dönümü ele alındı. MYK ve MKYK toplantısında pazar günü yapılacak Demokrasi ve Şehitler mitingi de değerlendirildi. CHP ve MHP’ye cumhurbaşkanının yaptığı davetin olumlu olduğu ve her iki partinin de heyet gönderdiği değerlendirildi. Edinilen bilgiye göre MYK toplantısı sırasında Yıldırım, Bahçeli’yi bizzat arayarak “Heyet gelmesi güzel ancak genel başkanlar katılırsa daha şık olur, mesaj daha güçlü yeniden değerlendirmenizi rica ediyorum” dedi.

Yıldırım’ın dün kulislere yansıyan iddiaların aksine CHP’yi aramadığı öğrenildi. Daha önceki görüşmelerde davet edilen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun mitinge katılmayacağının duyurulması nedeniyle ikinci bir davetin yapılmadığı belirtildi. MHP’den katılıp katılmama yönünde net bir yanıt gelmediği için bizzat Yıldırım’ın, Bahçeli’yi telefonla aradığı kaydedildi. Yıldırım’la telefonda görüşen Bahçeli’nin, mitinge katılmayı kabul ettiği bildirildi.

Ak Parti Sözcüsü Yasin Aktay da konuya ilişkin, “7 Ağustos Pazar günü Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın katılımıyla bir miting yapılacak. Bu mitingin sadece Yenikapı’da değil 81 ilde düzenlenmesi kararı alındı. Bunun organizasyonu üzerinde çalışmalar yapıldı. Sadece Ak Partililerin katılımıyla gerçekleşmesini ummuyoruz. Bütün partilerden katılım bekliyoruz. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’nin katılımını da önemsiyoruz” dedi.

Toplantıda ayrıca son çıkarılan KHK’lar da değerlendirildi. Kamudan görevden almalar da gündeme gelirken bazı MKYK üyelerinin “Bu görevden alma konularında bazı sıkıntılar var. Cemaat ile iç içe olduğuna emin olunan kişiler görevinde ancak cemaat ile ilgisi olmayanlar görevden alınabiliyor” eleştirini gündeme getirdi. Birçok MKYK üyesi “yüzlerce telefon geliyor, ciddi mağduriyet iddiaları söz konusu” değerlendirmesi de yaptı. Başbakan Yıldırım’ın da konunun yeniden ele alınacağı konusunda güvence verdiği ifade edilerek, “Kimse memuriyetten atılmadı. Öyle bir algı var. Memuriyetten çıkarılanlar tespit edilen askerler. Memurlarla ilgili tedbir alıyoruz. Hepsi ile ilgili yeniden inceleme yapılacak istihbarat incelemesi yapılacak. Kimseyi mağdur etmeyeceğiz” dediği öğrenildi.

Erdoğan’a davet

Aktay, “14 Ağustos’ta AK Parti’nin 15. yıldönümü. Bu yıldönümünün anılması adına yapılacak olan çalışmalar değerlendirildi. Şehitlerimize hürmeten kutlama yapılmayacaktır.  Toplantıya kurucular kurulu, eski milletvekilleri davet edilecektir” dedi. MKYK’da da konu ele alınırken Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da davetin gideceği öğrenildi. AK Parti’de CHP ve MHP’ye de davet gitmesinin ele alındığı ve davet gidebileceği de belirtildi.

Öte yandan, AK Parti İzmir milletvekilleri, Kılıçdaroğlu’nu bugün makamında ziyaret edecek. AK Partili vekillerin Kılıçdaroğlu’nu bir kez daha Yenikapı mitingine davet edeceği belirtildi.

Ak Parti Sözcüsü Yasin Aktay, “Genel Başkanımız, pazartesi günü CHP ve MHP’yi ziyaret etmişti. Bunun devamının da geleceğini bu sürecin beraber yürütülmeye çalışılacağını ifade etmek isteriz. Yeni anayasa çalışmaları da bu ziyaretler esnasında ifade edildi. Yeni bir inisiyatif ortaya çıktığını söyleyebilirim. Her partiden bir temsilcinin yürüteceği bir çalışma olacak. AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül atanmıştır” dedi. Öte yandan hükümette revizyon olup olmayacağına dair bir soruya da Aktay, “Böyle bir konu şimdilik gündemde yok. Gerek hükümet, gerek parti yönetiminde revizyon şu an için yok” dedi.

Başbakan Yıldırım, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland’ı Ak Parti Genel Merkezi’nde kabul etti. Jagland’ın darbe teşebbüsünü kınamak ve dayanışma göstermek amacıyla gerçekleştirdiği ziyareti dolayısıyla memnuniyetini dile getiren Yıldırım, OHAL kapsamındaki bütün tedbirlerin hukuk devleti ilkeleri ve uluslararası yükümlülükler çerçevesinde alındığını kaydetti. Jagland ise darbe girişimini kınadığını, Avrupa Konseyi’nin demokratik kurumların arkasında olduğunu göstermek için ziyarete geldiğini kaydetti.

(Milliyet)

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi