Görüş Bildir

Yine DEDAŞ yine gerilim

Ergani'de, muhtar ve mahalleli kaçak elektrik kontrolü yapan Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi görevlilerini arasında yaşanan tartışma ve tehdit, yargıya taşındı.

Yine DEDAŞ yine gerilim

Diyarbakır’ın Ergani ilçesine bağlı Özbilek Mahallesi’ne kontrol için giden Dicle Elektrik Dağıtım ekibi ile köy muhtarı ve sakinleri arasında, "sayaç değiştirme ve yazılan elemtrik faturalarındaki şişkinlik" yüzünden tartışma çıktı. Mahalle muhtarı ve beraberindeki kişiler, Jandarma'ın gelmesi için, DEDAŞ ekibinin köyden ayrılmamasını istedi. Köylüler denetime gelen ekiplerin adil davranmadığını iddia ederken, DEDAŞ ekibi ise köylülerin kaçak elektrik kullandığını ve kendilerini tehdit ettiğini öne sürdü.

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ’ye bağlı olarak mobil çalışan enerji kayıpları biriminden görevli ekip, Ergani ilçesine bağlı Özbilek Mahallesi’ne giderek denetim şapmak istedi. İddiaya göre bir yandan kayıt dışı kullanımları tespit etmek, diğer yandan eski manuel sayaçları dijital olanlarla değiştirmek isteyen görevliler çalışmaya başladı.

SAYAÇ DEĞİŞTİRME TARTIŞMASI

Ekipler, 103 aboneden 19’unu inceledi ve bunlardan 15’inin kaçak elektrik kullanıldığını iddia etmesi üzerine köy muhtar A.K. aralarında tartışma çıktı. Ekipteki 2 görevlinin tartışmalarını kaydetmesi üzerine gerginlik büyüdü.  Bu sırada yapılan video kaydında köylüler ile DEDAŞ ekipleri arasında ilginç diyalogların yaşandığını gözler önüne serdi. Köylüler, sayaç değiştirmenin bilinçli yapıldığını belirterek, bu değişiklikle kaçak tespit tutanağıyla ceza kesilmeye çalışıldığını iddia etti. DEDAŞ ekipleri ise, sayaç değişikliğini köydeki kaçak elektrik kullanımının yüksek olmasından dolayı yapıldığı şeklinde savunma yaptı.

Videoların devamında ise muhtar A.K., Dicle Elektrik’e ait içerisinde elektrik sayaçları ve diğer malzemelerin bulunduğu aracı açtığı, içerisinde ve bagajındaki malzemeleri tek tek kontrol ettiği görülürken, DEDAŞ ekipleri  daha sonra köyden ayrıldı. Öte yandan, yaşanan olayla ilgili olarak Dicle Elektrik avukatları, Özbilek Mahallesi muhtarı A.K., ve diğer mahalle sakinleri hakkında "Hürriyetten yoksun bırakma", "Ölümle tehdit’’ ve "Kaçak kullanım " gibi iddiaları öne sürerek, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi