Yola tuzak!

Mardin- Diyarbakır yolunda PKK'dan bombalı tuzak geldi. İki asker şehit oldu.

Yola tuzak!

Diyarbakır karayolunun Mazıdağı yol ayrımında, dün sabah güvenlik güçleri mayın taraması yaptığı sırada, önceden yola yerleştirilen patlayıcıyının infilak ettirilmesi sonucu 2 asker şehit oldu.

Mardin- Diyarbakır karayolunun Mazıdağı ilçesi yol ayrımında sabah saatlarında güvenlik güçleri tarafından yolda mayın ve patlayıcı araması yapılırken, saat 08.40'da patlama meydana geldi.

ASKERLER GEÇERKEN

PKK örgütü mensupları tarafından önceden yol kenarına yerleştirilen patlayıcının, mayın araması yapan Aksu Jandarma Karakolu'na bağlı askerlerin geçişi sırasında patlatılması sonucu, ilk belirlemelere göre 2 asker şehit oldu.

Bölgeye ambulanslar ve takviye birlikler sevk edilirken, olayı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Patlama nedeniyle karayolunun bir şeridi trafiğe kapatıldı.

MARDİN VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

2 askerin şehit olduğu patlama ile ilgili Mardin Valiliği yazılı açıklama yaptı. Açıklama şöyle: "15/03/2017 günü saat 08.35 sıralarında ilimiz Mazıdağı İlçesi Aksu Jandarma Karakol Komutanlığı'nca Mardin-Diyarbakır Karayolu’nda icra edilen Mayın/EYP kontrolü esnasında bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden yola döşenen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu, 2 kahraman askerimiz şehit olmuştur. Saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, aziz milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde hayatlarına devam etmesini sağlamak amacıyla bölücü terör örgütü mensupları ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir."

ŞEHİTLERİN BABA OCAKLARI

Şehitlerin kimlikleri belirlendi, 23 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Erkan İmalı ve 28 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Mahmut Yıldırım saldırıda şehit olan askerler.

İmalı'nın acı haberi, memleketi Kahramanmaraş'ın Türkoğlu İlçesi'ndeki ailesini yasa boğdu.  İlçeye bağlı Yeşilyöre Mahallesi'nde oturan İmalı ailesine acı haberi, Türkoğlu Serdar Kartal ile askeri yetkililer verdi. Haydar ile Selbi İmalı çifti, oğullarının şehadet haberiyle gözyaşlarına boğuldu. Nişanlı olduğu ve Mayıs ayında yapılacak düğün töreni için de evlilik hazırlığı yaptığı belirtilen şehit Erkan İmalı'nın cenazesi, yarın Türkoğlu'nda düzenlenecek tören ardından toprağa verilecek.

KAYSERİYE KOR ATEŞİ

Yıldırım'ın Kayseri'deki baba ocağına, ateş düştü. Şehidin Talas ilçesi Yenidoğan Mahallesi Ertuğrul Gazi Caddesi'nde bulunan babası Necati Yıldırım'ın evine gelen askeri yetkililer, acı haberi ailesine bildirdiler. Şehidin babası Necati ile annesi Selma Yıldırım'ı evlerinden alan askeri yetkililer, aileyi askeri uçakla cenaze töreni için Diyarbakır'a götürdü. Evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenilen şehidin cenazesinin yarın öğleyin Kalemkırdı Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler