Görüş Bildir

Yöresel lezzetler!

Diyarbakır'ın yöresel lezzetlerine yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösteriyor.

Yöresel lezzetler!

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Surları ve Hevsel Bahçeleri, İslam dünyasının 5. Harem-i Şerifi olarak nitelendirilen Ulu Cami, St. George Kilisesi, Artuklu Hanı ile Cumhuriyet ve Osmanlı döneminin mimari özelliklerini yansıtan yapılara sahip İçkale'nin de yer aldığı tarihi Sur ilçesi, bahar mevsiminin yaklaşmasıyla konuklarını ağırlamaya başladı.

Tarihi mekanları gezen turistler, yemek ihtiyaçlarını Diyarbakır'ın adeta damak çatlatan yöresel yemeklerin sunulduğu lokantalarda gideriyor.

- 20 çeşit yemek

Yaklaşık 48 yıldır Sur ilçesinde hizmet sunan Aslan Lokantası İşletmecisi Cihan Aslan, bahar mevsiminin yaklaşmasıyla turizm hareketliliğinin başladığını söyledi.

Aslan, farklı dil ve kültürlere mensup insanların yüzyıllarca Diyarbakır'da bir arada yaşadığını vurgulayarak, bu nedenle kentin yemek kültürünün çok zengin olduğuna dikkati çekti.

Yerli ve yabancı konuklar için haftanın 6 günü meftune, perde pilavı, kaburga ve içli köftenin de arasında yer aldığı 20 çeşit yemek ile ızgara çeşitleri hazırladıklarını vurgulayan Aslan, turistlerin en çok yöresel yemekleri tercih ettiğini kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi