Görüş Bildir

Yüksekova'da evi yıkılan aileler çözüm bekliyor

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde PKK'lılara yönelik güvenlik güçlerinin başlattığı operasyonlar sırasında evleri yıkılan ve gidecek yeri olmayan vatandaşlar, havaların soğuması ile zor günler yaşamaya başladı. Vatandaşlar yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.

Yüksekova'da evi yıkılan aileler çözüm bekliyor

Yüksekova İlçesi'nde hendeklerin kapatılması için başlatılan operasyonlar kapsamında 13 Mart'ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Halkın büyük bölümü ilçeyi boşaltırken 78 gün süren sokağa çıkma yasağında sürdürülen operasyonlar sırasında birçok ev kullanılamaz hale geldi. 30 Mayıs'ta kısmi olarak kaldırılan sokağa çıkma yasağının ardından ilçeye dönen aileler zor günler yaşamaya başladı. Bazı aileler devletin verdiği kira yardımıyla ev bulup taşınırken, ev bulamayan ve maddi imkanı olmayan bazı aileler ise yıkılan evlerini yanına kurdukları derme çatma yapılarda güç koşullarda yaşamak zorunda kaldı.

'ORTADA KALDIK'

İlçenin Cumhuriyet Mahallesi'nde oturan Gürlle ailesinin de operasyonlar sırasında evleri büyük hasar aldı. Ev sahibi Abdullmecit Gürlle, "Evim, eşyalarım yandı, hiç bir şey kurtaramadım. Önümüz kış havalar soğudu. Evimizi kendi imkanlarımızla bir şekilde onarmaya çalışıyorum. Kışın rahat edebilmek için çamurla yıkılan duvarlarımızı onarmaya çalışıyorum" dedi.

4 çocuk annesi Hamdiye Gürlle ise ailesi ile birlikte perişan durumda olduklarını söyledi. Gürlle "Çocuklarımdan 3'ü öğrenci. Fakat henüz hangi okul problemini bile gideremedik. Ne gidecek bir evimiz var, ne de gidebileceğimiz bir yerimiz var. Mağduruz ortada kaldık. Evden çıkışta bir iğne bile almadık. Yasak kalktıktan sonra geldiğimizde evden geriye sadece küller kalmıştı" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi