Görüş Bildir

Zap Suyu'na düşen Hamza'yı arama çalışmaları sürüyor

Hakkari merkeze bağlı Kırıkdağ Köyü'nde dün kaçan topun peşinden koşarken Zap Suyu'na düşerek kaybolan 4'üncü sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Hamza Adıyaman'ın izine rastlanmadı. Zap Suyu'ndaki aramalar, AFAD ve köylüler tarafından sürdürülüyor.

Zap Suyu'na düşen Hamza'yı arama çalışmaları sürüyor
Hakkari- Van karayolunun 20 kilometresindeki Kırakdağ Köyü Şehit Yarbay Mesut Koru İlkokulu öğrencisi Hamza Adıyaman, dün saat 16.00 sıralarında arkadaşlarıyla okul çıkışı Zap Suyu kenarında bulunan okul bahçesinde top oynamaya başladı. Arkadaşının vurduğu ve dereye doğru giden topun arkasından koşan Adıyaman, derenin kenarında bir anda dengesini kaybederek suya düştü. Bir süre sürüklenen ve gözden kaybolan Hamza Adıyaman'ın arkadaşlarının haber vermesi üzerine de olay yerine köylüler, ardından da AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri geldi. Ekipler, köylülerle birlikte Zap Suyu'nda kaybolan Adıyaman'ı bulmak için çalışma başladı. Ancak bir sonuç alınamadı.
Aramalara bugün sabah saatlerinden itibaren yeniden başlandı. 6 kişilik AFAD ekibi ve köylüler tarafından 50 kilometrelik Kırakdağ ve Üzümlü köyleri arasında Zap Deresi'nde çalışma yapıldı. Ancak şu ana kadar Adıyaman'ın izine rastlanmadı. Çalışmalara katılan bazı köylülerin de dürbünle arama yapmaları dikkat çekti.
VALİ KÖYDE
Hakkari Valisi Yakup Conbalat ve beraberindeki Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Demiray Demirce ve Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran da Kırıkdağ Köyü'ne gelerek geçmiş olsun diklerinde bulundu. Okul yöneticileri ile bir süre görüşen Vali Canbolat çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu. Canbolat, "Dün Zap suyuna düşen Hamza Adıyaman isimli öğrencimiz için arama çalışmaları sürüyor. Jandarma Genel Komutanlığı ve Van Emniyet Müdürlüğü'nden dalgıç ekibi istedik. İnşallah en kısa zamanda bulunur" dedi.
Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi