Görüş Bildir

Zap'a darbe!

Zap'a düzenlenen hava operasyonunda örgütün yöneticilerinden Gür'ün vurularak öldürüldüğü belirlendi. Diyarbakır ve Bingöl sınırındaki operasyon ise sürüyor. Sığınak'ta nifaz edilen iki örgüt üyesinin cesedi bulundu.

Zap'a darbe!

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin 19-20 Şubat tarihleri arasında Kuzey Irak'ın Zap Bölgesi'nde düzenlenen hava operasyonunda ölen PKK'lılar arasında örgütün üst düzey yöneticilerinden 'Bawer Xebat' kod adlı Gıyasettin Gür'ün de bulunduğu belirtildi. Gür'ün, Marmara Ünivrsite öğrencisi iken 2007 yılında tutuklandığı ve 2011 yılında cezaevinden çıktıktan sonra dağa çıktığı belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetler'ne ait savaş uçaklarının 19-20 Şubat tarihleri arasında Kuzey Irak'ta PKK kamplarının bulunduğu Zap bölgesindeki bazı hedeflere yönelik gerçekleştirdiği hava operasyonunda öldürülen PKK'lıların kimlikleri örgüte yakın internet sitelerinde yer aldı.

ÖRGÜTÜN ÜST YÖNETİMİ

Sitede yer alan haberde, hava operasyonunda aralarında PKK'nın üst düzey yöneticilerinden Hakkari nüfusuna kayıtlı 'Bawer Xebat' kod adlı Gıyasettin Gür'ün de bulunduğu 4 PKK'lının öldürüldüğü belirtildi.

CEZAEVİNDEN SONRA

Gıyasettin Gür'ün, 13 Nisan 2007 tarihinde Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencisiyken, kadın arkadaşıyla birlikte örgütün bombacısı olduğu iddiasıyla gözaltına alınıp tutuklandığı ve konulduğu cezaevinden 2011 yılı Ekim ayından çıktıktan sonra dağa çıktığı belirtildi.

İKİNCİ AVA HAREKATI

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde "yurt içi olaylar"a ilişkin bilgi verildi. Buna göre, Irak'ın kuzeyindeki Kandil bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarına ait barınma alanlarına 23 Şubat'ta hava harekatı icra edildi. Harekat sonucu 10 örgüt mensubu öldürüldü.   Bitlis'in merkezinde devam eden operasyonda, 10'ü ölü, bir sağ olmak üzere 11 örgüt üyesi ele geçirildi. Operasyonda, 8 piyade tüfeği, bir keskin nişancı tüfeği, bir makineli tüfek ve 4 el bombasına el konuldu.

BİNGÖL'DE İKİ CESET

Bingöl'ün Kiğı İlçesi'nde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda, PKK'ya ait bulunan bir sığınakta yapılan aramada teröristlere ait olduğu değerlendirelen 2 ceset bulundu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, 49’uncu Komando Tugay Komutanlığı harekat kontrolünde bulunan ve Bingöl ili Kığı İlçesi'nde konuşlu olan 2’nci Jandarma Komando Alay Komutanlığına bağlı birlikler tarafından örgüt mensuplarının etkisiz hale getirilmesine yönelik yürütülen operasyonların devam ettiği belirtilerek, "Çalışmalar neticesinde icra edilen 'Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Kıldış-15' operasyonu kapsamında, 25 şubat 2017 tarihinde Bingöl İli Kiğı İlçesi Akımlı bölgesinde 1 sığınak ve 1 depo içerisinde, 2 bölücü terör örgütü mensubuna ait erkek cesedi, çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi. Güvenlik güçlerimiz, bölge halkımızın da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir" denildi.

MARDİN VE HAKKARİ

Mardin'in Nusaybin ilçesinde icra edilen operasyonda 3 örgüt üyesi öldürüldü, bir piyade tüfeği, bir araç telsizi ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi. Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, güvenlik güçlerince, örgüte yardım ve yataklık edenlere yönelik operasyon düzenledi. Bu operasyonda, bir piyade tüfeği, 22 piyade tüfeği fişeği ve 2 av tüfeği ele geçirildi. İş birlikçi olduğu belirlenen 3 kişi gözaltına alındı.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi