DİYARBAKIRSPOR İÇ SAHADA ÇOK CÖMERT

Kendi sahasında oynadığı maçlarda bir türlü istikrar sağlamayan aldığı kötü sonuçlarla taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Diyarbakırspor Sancak Tepe spordan sonra Gölcükspor’a da puan verdi.

Gölcük spor maçında ilk dakikalarda Behram la  1-0 öne geçen ve 90 dakika 1-0 önde giren Diyarbakırspor uzatma dakikalarında yediği gole rakibine 1 puan ikram etti. İlk yarıda Behram atığı  golün dışında net bir pozisyonu daha vardı. Net pozisyon olmasına rağmen  Behram topu dışarı gönderdi. Diyarbakır sporun net Gol pozisyonu yoktu rakip daha çok topla oynadı daha çok gol kaçırdı, daha çok koştu pres yaptı. Gölcükspor’un  bir pozisyonda topunu  Diyarbakırspor kale çizgisinden Erdinç çıkardı.

Diyarbakırspor 3 top yapamadı orta saha hakimiyeti rakip Gölcüksporundu. Orta sahada takımı toparlayacak ayağında top tutacak bir oyuncu yoktu. Teknik heyetin orta sahadan adam çıkarıp oyuna forvet oyuncusu almasıı rakibin ekmeğine yağ sürdü.

İkinci yarı Gölcükspor’un baskısı  ve  atakları  ile geçti. Enis ve İbrahim’in kırmızı kart görmesi arkadaşlarına ve takıma ihaneti emeklere ihaneti.   Özelikle Enis’in çok agresif olması takıma çok zarar verdi. Bütün türbinler gördü. Teknik heyet bunu göremedi. Daha önce oyundan çıkması gerekiyordu.

 Uzatma dakikalarında kaleci Ceyhun un yaptığı hata af edilir cinsten değildi.Bir profesyonel kaleciye yakışmayan hatalar gereksiz alakası olmayan bir topa gidince. yaptığı bir hata ile adeta Diyarbakır sporun  kazandığı maçta rakibe tepside 1 puan ikram  etti. Umarız bundan sonraki maçlarda daha dikkatli olurlar. Yaptıkları hatalardan dersler çıkarırlar.

Orta hakem Ali Adıgüzel gösterdiği ucuz sarı sarı kartlarla çok tepki aldı. yapığı hatalarla maçın hakimiyetini kaybetti. Çok gereksiz sarı kart çıkarıp taraftarların sinirlerini gerdi. 2. Yarıda tüm takdir haklarını deplasman takımından yana kulandı çok kötü yönetim gösterdi, türbinleri taraflı tarafsız herkesi tahrik etti.

Rakibin puan alması için elinden geleni yaptı maçtan sonra istenmeyen olaylar çıktı. Bunları tasvip etmiyoruz. Serin kanlı ve sakin olmalıyız. bu tür olaylar takıma zarardan başka bir şey vermez sporcularda aklını başına toplasın adam gibi top oynasın her zaman böyle kötü futbol ve netice olursa taraftarın tepkisi haklıdır.

 Çünkü Diyarbakırspor taraftarlarının ne başarısızlığa nede kötü sonuçlara tahammülü yoktur . Birilerinin bunu sporculara çok iyi anlatması lazım bu takım iç sahada çok kötü acilen çözüm bulunmalıdır. Taraftarları insanları kimsenin üzmeye hakkı yoktur.